Hódmezővásárhely

2022.03.24. 17:03

Jól forgatták a fakanalat

Különdíjat kaptak a Vásárhelyi Betyárok a Közétkeztetési Szakácsverseny 12 csapatot felvonultató országos döntőjében. Nem kerültek ugyan az első három helyezett közé, de derekasan helytálltak az ország legjobbjai mezőnyében.

Munkatársunktól

Fotó: FER-FILM STUDIO Csardas Ferenc

A Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (Közszöv), a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Közétkeztetési Szakácsversenyt hirdetett a közétkeztetésben dolgozó szakácsoknak. A versenyre a Hódmezővásárhelyi Működtető és Szolgáltató Zrt. Vásárhelyi Betyárok nevű csapata is benevezett. A Bíró Péter, Takács Gergő, Verók András és tartalékként Gedai Endre alkotta csapat hetedik helyezettként jutott a 28-as elődöntőből a 12-es döntőbe, amit tegnap rendeztek meg. A versenyfogást adagonként 650 forintból kellett elkészíteniük. 
 

 

A Betyárok vásárhelyi almás kolbásztekercset tálaltak almapürével, friss salátával, vinaigrette-tel, ropogós bőrös kacsamellet sütőtöktextúrákkal és narancsos pecsenyelével, sütőtökös-mákos nudlival, ropogós hajdinával, amihez még képviselőfánkot is sütöttek málnahabbal, fehér csokoládé mousse-szal és csokihomokkal. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában