2022.03.24. 17:03
Jól forgatták a fakanalat
Különdíjat kaptak a Vásárhelyi Betyárok a Közétkeztetési Szakácsverseny 12 csapatot felvonultató országos döntőjében. Nem kerültek ugyan az első három helyezett közé, de derekasan helytálltak az ország legjobbjai mezőnyében.
Fotó: FER-FILM STUDIO Csardas Ferenc
A Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (Közszöv), a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Közétkeztetési Szakácsversenyt hirdetett a közétkeztetésben dolgozó szakácsoknak. A versenyre a Hódmezővásárhelyi Működtető és Szolgáltató Zrt. Vásárhelyi Betyárok nevű csapata is benevezett. A Bíró Péter, Takács Gergő, Verók András és tartalékként Gedai Endre alkotta csapat hetedik helyezettként jutott a 28-as elődöntőből a 12-es döntőbe, amit tegnap rendeztek meg. A versenyfogást adagonként 650 forintból kellett elkészíteniük.
A Betyárok vásárhelyi almás kolbásztekercset tálaltak almapürével, friss salátával, vinaigrette-tel, ropogós bőrös kacsamellet sütőtöktextúrákkal és narancsos pecsenyelével, sütőtökös-mákos nudlival, ropogós hajdinával, amihez még képviselőfánkot is sütöttek málnahabbal, fehér csokoládé mousse-szal és csokihomokkal.