Helyi közélet

2022.03.09. 16:30

Kerékpárút épülhet Zákányszék és Bordány között

Munkatársunktól

Mórahalom felé megvan, most a település központjától Bordány határáig tartó szakasz is megépülhet. Fotó: Török János

A Zákányszék és Bordány közötti kerékpárút zákányszéki szakaszának fejlesztésére nyújtott be pályázatot a község önkormányzata. A pályázat hiánypótlása megtörtént. 

 

A projekt célja egy Zákányszéket Bordány községgel összekötő kerékpárút építése. A mintegy 6,3 kilométer hosszú bicikliút az 5432-es jelű összekötő út mentén kapcsolná össze a településeket. Ebből a tervezett szakasz a település központjától Bordány településhatáráig tartó, 3,5 kilométeres szakasz. 

 

Bordány belterületén évek óta üzemel kerékpárút, ami délkeleti irányban Szeged felé vezet, míg északnyugati irányban egészen Üllésig tart. A Zákányszéken tervezett kerékpárút csatlakozik a már elkészült, Zákányszéket és Mórahalmot összekötő bicikliúthoz, ezzel bekapcsolva a települést a Mórahalom környéki hálózatba. 

 

A fejlesztés egyik szükségszerűségét az indokolja, hogy egyre növekszik a gépjárműforgalom az adott településeken és azok között, ezért a kerékpározók biztonságának növelése érdekében szükség van a kül- és belterületi bicikliút-hálózat folyamatos bő­vítésére. A fejlesztés részeként szeretnének kialakítani a település központjában egy gyalog­átkelőhelyet is. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában