Folyamatosan zajlanak a munkák

2022.03.16. 11:00

Két fontos szegvári projektben is érintett a megyei önkormányzat

A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat két szegvári beruházásban is érintett, az egyik az egészségház felújításának második üteme, a másik a Mindszent és Szegvár közötti kerékpárút megépítése. Ezekről Gémes László, a megyei közgyűlés elnöke adott tájékoztatást lapunknak.

I. P.

Hamarosan megújul a szegvári egészségház, csaknem 180 millió forintot költenek a modernizálására. Fotó: Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika

– A szegvári egészségház felújítására nyert 2020-as támogatásról már az első közbeszerzés megállapította, hogy még 36 millió forint szükséges a beruházás teljes költségvetéséhez. Az igényelt többletforrást is megítélték, így a munkákra 179 millió forint áll rendelkezésre. A kivitelezési munkák március 1-ével kezdődtek, folyamatosan zajlanak, és október elejéig kell befejeződniük, a záró elszámolás határideje december 31. – mondta az egészségház projektről Gémes László, a megyei közgyűlés elnöke, a község korábbi polgármestere. Hozzátette: a településnek csak a kivitelezővel kell tartani a kapcsolatot, a többi adminisztratív ügyet a megyei önkormányzat intézi. 
 

A teljes átalakítás során – korábban volt egy részleges felújítás – az épület magas tetőt és külső hőszigetelést kap, a harmadik háziorvosi rendelő is beköltözik, de megújul a másik kettő is, akárcsak a védőnői szolgálat helye. 
 

 

A másik szegvári projekt, amiben ezúttal konzorciumi partnerként a megye részt vállal, a Mindszent és Szegvár közötti kerékpárút megépítése, a költségvetése 1,3 milliárd forint. A kisvárosi piacnál lévő bicikliutat kötik össze a község központjában találhatóval, ebben a beruházásban a külterületen is új létesítésén túl egy szakasz felújítása szerepel. 
 

 

A szegedi Belvedere-palota közösségi terének kialakítására a szerződést február 2-án kötötték meg a nyertes vállalkozóval, február 7-én adták át a munkaterületet, s elkezdődött a kivitelezés. A már elkészült Szeged–Sándorfalva–Dóc–Ópusztaszer bicikliút ünnepélyes avatását március 22-én 11.30-tól tartják Sándorfalván, a Fehérföldes út 11. közelében található kerékpáros pihenőnél, azt követően, 12.30-tól szemléletformáló rendezvény lesz ugyanott. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában