Elkerülőutak, kerékpárutak, intézményi felújítások is szerepelnek a fideszes jelölt programjában

2022.03.03. 17:33

Lázár János: „Budapestország” után a magyar vidék is fejlődjön!

Most a vidék jön! címmel tartott csütörtökön, Hódmezővásárhelyen, programindító sajtótájékoztatót Lázár János parlamenti képviselő, a 4-es számú választókerület fideszes országgyűlési képviselő-jelöltje.

Kovács Erika

Lázár János hangsúlyozta, a következő évtizedben mintegy 9000 milliárd forintot fordítanak a vidék fejlesztésére. Fotó: Gemes Sándor

– Magyarországon az elmúlt évszázadban aránytalanul több fejlesztési forrás jutott a fővárosnak, mint a vidéknek. Különösen hátrányba kerültek a kisvárosok, a községek és a falvak. 2010 óta szerencsére a magyar vidék is komolyabb támogatást kap, de az évtizedes igazságtalanságok még ma is éreztetik hatásukat – mondta Lázár János. Hangsúlyozta, a vidék felvirágoztatása az egész ország érdeke. Büszke arra, hogy részt vett annak a vidékfejlesztési programnak a kidolgozásában, amelyet a magyar kormány indít a következő években. 

A programnak köszönhetően mintegy 9000 milliárd forint áll rendelkezésre arra, hogy „Budapestország” után a magyar vidék is fejlődjön.

 

Lázár János kiemelte, a világjárvány tanulsága, hogy erősíteni kell a nemzeti önellátó-képességet. A vidék a magyar gazdaság tartaléka. A vidék és a gazdatársadalom támogatása nélkül egy évtized alatt fokozatosan megszűnne az állattenyésztés, a zöldség- és gyümölcstermesztés.

 

 

Lázár János fejlesztési programjában az algyői híd négysávosítása, a székkutasi elkerülőút megépítése is szerepel. Hozzátette, ha bizalmat kap, Hódmezővásárhelyen rendbe teszik a várost. A tervek szerint megépítik a tudásközpontot, újjáépítik a Bethlen-gimnáziumot és modernizálják az iskolákat. Makón új fürdő, szállodák, panziók épülhetnek, és felújíthatják a turisztikai centrum épületeit. 500 új munkahelyet teremtenének a turisztikában és a vendéglátásban. Maroslelén új sportcsarnok épülhet. 

 

Csanádpalota – Pitvaros Mezőhegyes, Makó és Földeák, valamint Csanádalberti – Pitvaros – Ambrózfalva – Nagyér között kerékpárutat építenének. Óföldeák és Maroslele, Hódmezővásárhely és Maroslele, Hódmezővásárhely és Szentes között új utat építenének, a régi 43-as főutat az országhatárig felújítanák, Makón elkerülőt is létesítenének. 

Archív fotó: Szabó Imre

Mártélyon és Algyőn új bölcsődét terveznek. Ha megválasztják, akkor azért dolgozik majd. hogy Ambrózfalván felújítsák, Magyarcsanádon pedig felépítsék az idősek napközi otthonát. Apátfalván, Királyhegyesen és Kövegyen a művelődési házat korszerűsítenék, Kiszoboron pedig megoldanák a Rónay-kastély hasznosítását. Nagylakon egy új orvosi rendelőt terveznek.

 

Apátfalván, Királyhegyesen és Kövegyen a művelődési házat korszerűsítik, Kiszoboron pedig megoldják a Rónay-kastély hasznosítását. Nagylak új orvosi rendelővel gazdagodik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában