Balástya

2022.03.18. 16:22

Lezárult a Természet a jövőért projekt

A Magyar Vöröskereszt megyei szervezete és a Vajdasági Vöröskereszt által kezdeményezett és megrendezett Természet a jövőért határok nélkül (NaFuture) projekt pénteken a balástyai Orchidea Hotelben tartotta zárókonferenciáját.

I. P.

A NaFuture projekt zárókonferenciáját Balástyán tartották. Fotó: Kuklis István

Az esemény előtt tartott sajtótájékoztatón Sasvári Krisztina, a megyei szervezet igazgatója elmondta: még 2019-ben megtervezték a közös, hátáron átnyúló programot, a megvalósításhoz 2020 végén láttak hozzá.


 

– A cél a 7-18 év közötti gyerekek, fiatalok mobilizálása volt a szabadidő hasznos eltöltése, a természet- és környezetvédelem, valamint a sport területén, amiben segített a Magyar Vöröskereszt ifjúsági tagozata is. Ebben működött együtt, szervezett színvonalas és tartalmas programokat a csongrádi és a vajdasági régió – közölte Sasvári Krisztina. 

 

A projektben Csongrád-Csanád megyében és a szerbiai Újvidéken 240 gyermek – 120-120 mindkét térségből – részvételével 4-4 tábort valósítottak meg a már említett szórakozás, sport és környezetvédelem témákban – ezt már Bosko Mitrasinovics, az újvidéki székhelyű Vajdasági Vöröskereszt vezetője említette meg. Hozzátette: a projekt 240 ezer eurós – mostani árfolyamon számolva mintegy 91 millió forint – uniós támogatásból jött létre.


 

A magyarországi táborok központja Baks volt, ahonnan kirándultak az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba és a Csillagösvény labirintusba. A szerbiai programok Karlócán zajlottak, ahol a város történelmi helyszíneinek látogatása mellett a Dunán is hajókázhattak a résztvevők, megismerve a környék ökoszisztémáját. A projekt része volt még olyan workshopoknak a lebonyolítása is, ahol a fiatalokkal foglalkozó fejlesztésekről, lehetőségekről és kihívásokról is egyeztettek azok, akik munkájuk, hivatásuk révén kapcsolódnak az ilyen jellegű tevékenységekhez.


Elemzésen alapuló tanulmány is készült, amit a zárókonferencián ismertettek. Még előtte mindkét fél kifejezte azt az óhaját, hogy jövőben is folytathatják a kiválóra sikerült együttműködést.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában