151 jelentkező közül választottak

2022.03.17. 11:49

Makói a megye legjobb gépi forgácsoló diákja

Makói a megye legjobb gépi forgácsoló tanulója, aki egyben az ország 8. legjobbja is – derült ki Galgóczi Kevin Áronról, aki ilyen eredménnyel végzett a Szakmasztár területi válogatóján, szerte az országból 151 jelentkező közül. A fiatal a helybeli Duocor Bt.-nél végzi a gyakorlati képzést.

Szabó Imre

– Átlagon felüli: komolyan érdekli a szakma, nem csak azt végzi el, amire utasítást kap. Szorgalmas, motivált – mondta a fiatalemberről itteni szakoktatója, Mocsári Lajos. Azt is elárulta, hogy harmadévesként 4 hónapig a különböző műhelyekben dolgozott, és mindenütt megállta a helyét. Megemlítette a siker részeseként két kollégáját, Albert János felkészítő tanárt és Balázs Ferenc szakoktatót is. 
– Jól érzem itt magam, tetszik az itteni képzés – mondta a Délmagyarországnak a 17 esztendős Kevin Áron. Hozzátette, a gépi forgácsoló szakmához családi okok miatt került közel: nagyapja és a nagybáty­­ja is ezt választotta annak idején. Persze van is műszaki érzéke. A versenyen elméleti feladatokat kellett teljesíteni: többek között gépismeret, rajz­ismeret és programírás került terítékre. 
– A tervem az, hogy érettségit követően mérnöki diplomát szerzek – tette hozzá. 
 

A főként fémbútorairól is­­mert, leginkább Nyugat-Európába termelő makói Duocor Bt. hat éve foglalkozik képzéssel, együttműködve a Návay Lajos nevét viselő helyi technikummal. Három évvel ezelőtt egy teljesen új, modern gépekkel is felszerelt csarnokot is kialakítottak erre a célra. A cég jó 10 millió forintot költött a képzésre, most már látszanak is az eredmények. A most oktatott és már végzett diákok létszáma meghaladja a félszáz főt. 
– A nyereség számunkra az, ha lesz a fiatalok között né­­­hány olyan, aki a későbbiekben nálunk fog dolgozni – mondta Gábor Zoltán, a cég első embere. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában