Helyi közélet

2022.03.03. 15:00

Megújul az Árkádos piac Vásárhelyen

Új arculattal új helyre költözik az eddigi Árkádos Kézműves Piac.

T. Sz.

Évek óta a Tájház előtt pakoltak ki az árusok havonta egyszer, péntek délután, hamarosan viszont az almáskertben kapnak helyet. Mint azt Varga Anikó, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ igazgatója lapunknak elmondta: ezentúl a művelődési ház a vásár fenntartója, Cimet néven minden hónap harmadik péntekén üzemel. 

 

A Rapcsák András úton, az intézmény melletti úgynevezett almáskertben pakolnak ki a főként kézműves holmikat kínáló, zömében helyi, térségi árusok. Varga Anikó, a piac eddigi állandó és új tagjai is bíznak abban, hogy a kulturális ház szomszédságában többen elérik majd őket, részben a könnyebb parkolás miatt. 

 

Első alkalommal március 18-án, pénteken nyit meg új helyén a kézműves vásár, 15 és 18 óra között várják a vásárlókat, majd április 15-én találkoznak legközelebb. 

 

A jól megszokott portékák, kézműves termékek mellett sok újdonsággal készülnek: többek között öko tisztítószerekkel, további környezettudatos termékekkel, vegán ételekkel, zöldségkrémekkel bővül a kínálat. Elképzelhető, hogy ismét kapható majd füstölt áru. A március 18-i nyitó alkalommal még zenei kíséretet is kapnak a vásározók és vásárlóik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában