Helyi közélet

2022.03.18. 19:49

Palkovics: a Dél-Alföld is nagy jövő előtt áll

Komoly lehetőséget jelenthet a dél-alföldi vállalkozások számára, hogy a kormány az elkövetkező években erőteljesen támogatni fogja az iparfejlesztés olyan ágazatait, mint például a technológia modernizálása és az energetikai átállás – hangzott el egyebek mellett Palkovics László péntek délutáni makói fórumán.

Szabó Imre

Lázár János és Palkovics László beszélgetését nagy érdeklődéssel fogadták a vállalkozók. Fotó: Szabó Imre

Az innovációs és technológiai miniszter Lázár János parlamenti képviselő meghívására találkozott a Glorius Vigadóban a makói térség vállalkozóival.

Fotó: Szabó Imre

Palkovics arról is beszélt, hogy a magyar gazdaság átalakult az elmúlt években. Egyre inkább jellemző a magas hozzáadott érték, sokat költünk kutatás-fejlesztésre, az olcsó munkaerőre épülő gazdaság már a múlté. A válság idején az állam 2 ezer milliárd forintot adott a magyar vállalkozóknak, döntő többségében – 1500 milliárd értékben – kis- és középvállalkozóknak, és ebből 3 ezer milliárdnyi beruházás lett. Ennek köszönhetően nőtt a technológiai szint és a termelési kapacitás. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában