Érmekkel tértek haza Gdanskból a szegediek

2022.03.09. 09:29

Remek szereplés

Nagyszerűen zárta a lengyelországi Gdanskban megrendezett junior-világbajnokságot a magyar rövidpályás gyorskorcsolyacsapat: a szegediek is érmekkel térhettek haza.

V. P.

A Gdanskban szerepelt küldöttség.  Fotó: Hunskate

A lengyelországi világbajnokságon a szegedi színeket az Szegedi Korcsolyázó Egyesület versenyzői, Somodi Maja és Jászapáti Péter képviselték, mellettük pedig a Ferencváros színeiben sportoló Nógrádi Bence is részt vett a vb-n. 

 

 

A hölgyek mezőnyében So­modi Maja 1500 méteren B döntőt futhatott, amit meg is nyert, így összesítésben kilencedik helyen zárt. Az 1000 méteres távon szintén a B döntőbe kvalifikálta magát, ahol a hetedik helyen végzett, míg az 500 mé­teres B döntőben a harmadik helyen ért célba. A slusszpoén a 3000 méteres váltófutamra maradt, ahol az Albert Viktória, Somodi Maja, Szigeti Dóra, Végi Diána Laura összetételű négyesben a szegedi versenyző volt az utolsó ember, és egy nagyszerű előzéssel maga mögé utasította a koreai ellenfelét, így bronzéremmel zárt a váltó. 

 

 

A fiúk 500 méteres futamá­ban Nógrádi Bence ezüst-, Jászapáti Péter pedig bronz­érmet szerzett, utóbbi ráadásul 1500 méteren is közel állt a dobogós helyhez, csupán néhány tizeddel maradt le a dobogóról. A 3000 méteres váltó a fiú vonalon is érmet hozott, a Granasztói Ádám, Jászapáti Péter, Major Dominik és Nógrádi Bence összetételű csapat a második helyen ért célba. 

 

 

A csapat edzője Szabó Krisztián, a Szegedi Korcsolyá­­zó Egyesület szakembere volt. Számára és a versenyzők számára sem ért véget még az idény, hiszen március 18-ától egy héten át a finnországi Vuo­­kattiban rendezik meg a téli európai ifjúsági olimpiai fesztivált, míg március 11. és 13. között Szegeden rendezik meg a Tisza-kupa utánpótlásversenyt. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában