Szeged

2022.03.08. 18:17

Szép eredmények a megyei szakmai versenyeken

Összesen 19 tanuló jutott tovább a Szakma Kiváló Tanulója és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny megyei elődöntőiből, melyet még januárban rendeztek meg a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában. 374 versenyző mérettette meg magát, közülük a legjobbak jutottak a válogatókra, melyek tétje, hogy ki juthat be az országos döntőbe.

K. A.

Szeged – 2022.01.10. Szakmai versenyek döntői kezdődnek a kamarában. Képen: Beregszászi Ferenc szakképzési tanácsadó. Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

Ezt a tervek szerint április 25-27. között rendezik meg a 15. Szakma Sztár Fesztiválon Budapesten, a HungExpon. A kiemelkedő eredményt elérő versenyzőket meghívják a WorldSkills és a EuroSkills nemzetközi szakmai versenyek hazai válogatóira, melyek győzteseiből kerülnek ki azok a fiatal szakemberek, akik képviselhetik Magyarországot a nemzetközi szakmai megmérettetéseken.

A Szegedi SZC Móravárosi Szakképző Iskolából Nagyillés András Patrik ács, Czékus Gábor hegesztő, Patai Pál és Vér Alex Patrik kőműves, Bite Bálint Csaba, Pasztuhov István és Varga Dávid vegyész technikus, Szöri Virág Alexandra és Varga Judit kozmetikus technikus jutott tovább. A Dériből Zámbó Nándor automatikai technikus, Nagy Gergő mechatronikai technikus, Buzsik Máté és Zámbó Nándor ipar 4.0, szakmában lépett tovább. A szegedi Gábor Dénesből Vass Bálint logisztikai technikus, a Krúdyból Dezső Botond és Hajdú Botond Xenox vendéglátás szervező, míg a csongrádi Sághyból Benedek Máté Levente, Felvidéki Ákos és Hatos Róbert Szabolcs hűtő- és légtechnikai rendszerszerelő vette sikerrel az akadályt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában