Helyi közélet

2022.03.11. 17:30

Tavaszi vetőmagokkal ismerkedtek a gyerekek Szegeden

Napraforgó, kukorica, szója, tavaszi zab, szudánifű, cirok, köles, olajlen, pohánka, mohar, a Gabonakutató Nonprofit Kft. saját nemesítésű, tavaszi vetésű növényeinek vetőmagjait vitte el a gyerekeknek a szegedi Somogyi-könyvtárba.

K. A.

– Együttműködésünk 2021 őszén kezdődött, az Okos Magocskák Program névre keresztelt rendezvénysorozatot azóta szervezi a két intézmény közösen. Ennek során a gyerekek játékos formában ismerkedhetnek a szántóföldi növényekkel és bővíthetik ez­­zel kapcsolatos tudásukat – mondta lapunknak Ungai B. Ágnes. 

 

A Gabonakutató marketing- és PR-koordinátora hozzátette, a levegő és a víz után tulajdonképpen a gabonák az élet nél­­külözhetetlen elemei, hiszen nemcsak a humán táplálkozás legfontosabb részei, hanem a háziállatok takarmányát is ezek a növények jelentik. 

 

A MAGos tavasz: „Ezt vesd el!” címmel rendezett eseményen a gyerekek és az őket elkísérő szüleik is lelkesen ismerkedtek a nemesítő vetőmagjaival. A könyvtárban a gyerekek üvegekbe töltögették egymás után ezeket a magokat, majd a Gabonakutató munkatársai segítségével felragasztották a megfelelő helyre a növénynevek címkéit, hogy később is be tudják azonosítani őket. 

 

– Társadalmi felelősségvállalásként fontosnak tartjuk, hogy minél több gyermek személyesen is találkozzon a kutatóik által nemesített vetőmagokkal, ezeket kézbe vegyék, és még több ismeretet szerezzenek a szántóföldi növényeinkről és azoknak az életünkben betöltött központi szerepéről - hangsúlyozta Ungai B. Ágnes. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában