Helyi közélet

2022.03.03. 12:25

Zöldítik Szegedet- fákat ültettek a városban

Suki Zoltán

Fotó: Frank Yvette

Húsz fát ültetett el Szegeden a Makkosházi körút és a Csongrádi sugárút kereszteződésénél, Mihálik Edvin Zöld Város Programért felelős tanácsnok és Tóth Károly önkormányzati képviselő. 

 

A város a fákat a MOL ÚJ Európa Alapítványának pályázatán nyerte el. Az ültetés közben Tóth Károly megnyugtatott mindenkit, hogy az olajtársaság nem csak ezt a húsz fát adja, a program folytatódik később. Ebben összesen hatezer fát osztanak szét a tízezernél több lakosú városok között. 

 

A téren, ahol egyébként korábban rendszeresen cirkuszok vertek sátrat, korábban már ültettek fákat, ezt egészítették ki a mostani facsemetékkel. Mihálik Edvin arról beszélt, hogy a céljuk, hogy Szeged legyen Magyarország legzöldebb városa. Szerinte a most elültetett húsz fán kívül ehhez a véderő program is hozzájárul. 

 

Ebben a tervek szerint 1500 fát ültetnek majd el Kiskundorozsmán. Ezt ebben a hónapban még el is kezdik. A jövő évre tervezett második ütemben a Jura-park közelében lehet új véderdőt, a harmadik ütemben pedig a Maty-éri evezőspálya mellett terveznek fásítást.

 

A zöldtanácsnok szerint az elmúlt 5 évben csaknem 2000 fát ültettek el és olyan zöldberuházásokat valósítanak meg, mint a geotermikus fűtési rendszer, amihez egyébként a kormány nyújtott jelentős segítséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában