Fotók az átadásról

2022.04.01. 18:04

24 férőhelyes bölcsődét építettek Deszken

1990 után újra van bölcsődéje Deszknek, ahol az épület műszaki átadását pénteken tartották meg. A 24 férőhelyes intézményt Juhász Tünde kormánymegbízott, Gémes László megyei elnök, Bartók Csaba országgyűlési képviselőjelölt (Fidesz-KDNP) és Király László polgármester adta át.

Kiss Anna

Ősztől várja a gyermekeket az új, több mint 330 millió forintból megépített bölcsőde. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Kevés olyan hosszútávú befektetés van egy település életében, mint egy új bölcsőde építése, amely ma már nélkülözhetetlen a munka és a család közötti egyensúly kialakításában – mondta el Juhász Tünde kormánymegbízott tegnap Deszken, az új bölcsőde műszaki átadásán. Hangsúlyozta, a kormány azon dolgozik, hogy minél több bölcsődei férőhely legyen hazánkban, 2010 óta 70 százalékos emelkedést sikerült elérni így. Míg 2010-ben 668, addig ma már 2325 bölcsőde működik az országban – tette hozzá.

 

A központi óvoda és a sportcsarnok mögött több mint 330 millió forintból épült meg a 24 férőhelyes intézmény, melyre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban és az államtól kaptak támogatást.

 

Király László polgármester elmondta, 1990 után újra van bölcsődéje a településnek. Az épületet még 2018-ban álmodták meg, majd pályázatot nyújtottak be a létrehozására, az elnyert összeget a kormány egészítette ki, hiszen az emelkedő építőipari árak miatt a pályázati forrás nem lett volna elegendő. Jelezte, a héten újabb pályázatuk kapott támogatást, így az udvart játékokkal tudják beépíteni, a intézményt pedig kerítéssel veszik majd körül.

 

Az épület létrejöttében nagy szerepe volt Gémes Lászlónak, a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés elnökének, aki azt mondta, Király László az a polgármester, aki nem a múlton rágódik, hanem a jövőt építi. Megjegyezte, bízik abban, hogy egyszer majd a bölcsőde bővítése miatt kopogtat a településvezető az ajtaján.

 

Bartók Csaba, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje arról beszélt, hogy a kormány 2021-ben 177 milliárd forintot költött a gyermeknevelés fejlesztésére. Ezt követően arra kérte a helyieket, hogy vasárnap támogassák őt szavazatukkal, hogy minél több fejlesztést hozhasson még Deszkre.

 

Az esemény fényét a Móra Ferenc Csicsergő Óvoda Süni csoportjának műsora emelte. Az intézményben hagyomány, hogy a ballagó nagycsoportosok játékaikat a legkisebb óvodásokra ruházzák át, idén azonban a bölcsőde jövőbeni lakóira hagyták a kedvenc fa bölcsőjüket egy babával együtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában