Helyi közélet

2022.04.23. 14:19

A gyermekklinikáért sétáltak Szegeden

Jótékonysági sétát szervezett szombaton a Két Lábon vagy Két Keréken a Városért Sportegyesület. A gyaloglás a Ligetből indult, ahol szép számmal csatlakoztak az akcióhoz, zömmel kisgyerekes családok. Az ifjak közül sokan rollerrel és kismotorral vágtak neki lelkesen a rövid kirándulásnak, amely a gyermekklinikáig tartott.

Munkatársunktól

Műtéti eszközöket fertőtlenítésére szolgáló gépre adakoztak a jótékonysági gyaloglás résztvevői. Fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

Jakab Gusztáv, a sportegyesület elnöke lapunknak elmondta, a jótékonyság korántsem új keletű az egyesület történetében, a pandémia alatt például többször támogatták már az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikájának Covid-osztályát. Ez alkalommal is a legifjabb betegekért zajlott a gyűjtés. 

Öt éve támogatjuk már a szegedi gyermeksebészetet. Most tudomásunkra jutott, hogy a műtőben egy speciális eszközre van szükségük. Ez egy műtéti eszközöket fertőtlenítő, modern mosógép, amely nagyban megkönnyíti majd az egészségügyi dolgozók munkáját, ugyanis ezeknek az eszközöknek a fertőtlenítése jelenleg kézzel történik – részletezte az egyesületi elnök, aki elismeréssel méltatta a séta résztvevőinek adakozókedvét. Majd hozzátette, a hiányzó összeget az egyesület fogja kipótolni, az eszközt pedig a jövő héten át is adják a gyermeksebészeti klinikának. 

Szeged 2022.04.23. jótékonysági séta a Gyermekklinika javára. Fotó: Kuklis István
Forrás: Kuklis István

Jakab Gusztáv arról is beszélt, hogy a civil szervezet jótékonysági tevékenysége hamarosan újabb fontos állomáshoz érkezik. Június első hetében adják majd át ugyanis a szintén támogatásukkal létesülő játszóteret az újszegedi Kállay ligetben. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában