Ezekről volt szó a szerdai pénzügyi bizottsági ülésen

2022.04.06. 12:43

Egynyári virágot osztanak a képviselők Szegeden

Üzletet, irodát, garázst és szolgáltató egységet is lehet bérelni az IKV-tól, pályázatot írnak most ki erre. Minderről a pénzügyi bizottság szerdai ülésén volt szó. Az előterjesztések szerint a képviselők többsége ebben a hónapban egynyári virágok osztására költ a választókörzeti keretből

Munkatársunktól

10 millió 170 ezer forintot költenek a szegedi képviselők egynyári virág osztására, a legtöbbet, másfél millió forintot Kothencz János, a 15. választókerület képviselője (Fidesz-KDNP) költi erre a célra a választókörzeti keretből – derült ki a pénzügyi bizottság szerdai ülésén. Az előterjesztés szerint Kothencz János nemcsak virágra, hanem 12 méternyi vadászkerítés és 5 méternyi léces kerítés telepítésére is költ, ezek a Pentelei sor 3. szám alatti ingatlan köré épülnek meg.

 

De kiderült az is, hogy a Hungaria Komondor Klub a Partfürdőn tart tenyészszemlét május 28-án, az államilag elismert komondor kutyatenyésztő szervezetet pedig Mihálffy Béla, Kiskundorozsma képviselője is támogatja a rendezvény bérleti díjának fedezésével – 300 ezer forint –, képviselői keretéből teszi ezt meg. A képviselő a Széksósi utcai óvoda bútorbeszerzéséhez is hozzájárul 250 ezer forinttal.

 

Megújul a Bibó utcában a járda is, erre a körzet képviselője, Molnár Zoltán 1 millió 481 ezer forintot költ el a választókörzeti keretből. Ménesi Imre gyermeknapi rendezvényhez igényelt forrást, 1,2 millió forintot, a programot a Búvár-tónál tartják majd meg.

 

A szerdai ülésen szó volt még arról, hogy a Szegedi Vízmű Zrt. két darab recirkulációs szivattyút telepített a városi szennyvíztisztító telepre, ezek iszap- és szennyvíz-recirkulációs, valamint átemelési célokra használhatók.

 

Emellett az IKV Zrt. pályázatot ír ki 7 üzlethelyiség, 1 iroda, 1 állandó garázs és 1 szolgáltató egység bérbeadására. Üzletet a Püspök, a Jókai, a Deák Ferenc, a Károlyi, a Kárász és a Mérey utcában, valamint a Szabadság téren lehet bérelni, míg garázst a Tisza Lajos körúton, irodát a Kiss Ernő utcában, szolgáltató egységet pedig a Feketesas utcában lehet bérbe venni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában