Helyi közélet

2022.04.02. 20:11

Élettel telik meg a sportcsarnok

Nagy az érdeklődés az új földeáki sportcsarnok iránt, egyre-másra kötik a szerződéseket a sportegyesületek, baráti társaságok, civil szervezetek, hogy bérbe vegyék alkalmi rendezvényekre vagy folyamatos edzésekre. Az elsőbbség az ígéreteknek megfelelően a helybelieket illeti.

Szabó Imre

A helyi általános iskola diákjai már az első nap örömmel sportoltak az új csarnokban. Archív fotó: Szabó Imre

Egy hónappal az épületegyüttes átadását követően lassanként élettel telik meg Földeák új sportcsarnoka – tudtuk meg a Návay Lajos Általános Iskola igazgatójától, Tóth Imrétől. Mint megírtuk, az oktatási in­tézmény udvara Gagarin utca felőli szélén megálmodott, 20-szor 40 méteres küzdőtérrel rendelkező létesítmény megépítéséről 5 esztendeje született kormánydöntés. Az alapkőletételre tavalyelőtt szeptemberben került sor, a teljes egészé­ben állami beruházás 907 millió forintba került. 
 

 

Az átadáskor, az első tornaórán Hajnal Gábor polgármester arról beszélt, hogy a csarnokot délelőttönként az általános iskola 215 alsó és felső tagozatos diákja fogja használni a testnevelésórák alkalmával – korábban csak egy 60 négyzetméteres tornaszoba jutott nekik. Délutánonként pedig helyi és környékbeli sportegyesületek, civil szervezetek kaphatják meg edzésekre, mérkőzésekre, rendezvényekre. Ebben az elsőség természetesen a földeákiakat illeti, de ha marad szabad kapacitás, akár makói vagy hódmezővásárhelyi jelentkezőket is szívesen látnak. 
 

 

Tóth Imre most arról tájékoztatta a Délmagyarorszá­got, hogy bár az igazán nagy kihasználtság időszaka nyilván az ősz és a tél lesz, a csarnok naptára így is kezd megtelni, folynak a szerződéskötések a tulajdonos tankerülettel. Már igénybe veszi a létesítményt edzésekre a helyi Bozsik utánpótlás-focicsapat és a makói kézilabdaklub, kor­­osztályonként heti kétszer két, összesen tizenkét órában. De érdeklődött például a helyi öregfiúk labdarúgó-válogatottja, illetve hódmezővásárhelyi egyesületek ugyancsak. Szó van sportesemények, tornák megrendezéséről is. 
 

 

Tóth Imre azt mondta, ha valakit érdekel hasonló cél- ra a földeáki sportcsarnok, hozzá fordulhat egyezte- tés céljából. A terembérletről ter­­mészetesen a tankerülettel kell majd szerződést kötni, és nekik is kell fizetni, átutalással. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában