Szentes

2022.04.16. 16:00

Első helyet ért a mélygarázs

M. A.

M. A.

Több mint 5000 alkatrészből állt össze a terv. Fotó: Pollák Technikum

Az ország legjobb CAD modellezőit keresték az EuroSolid Zrt. által kiírt országos diákversenyen. A középiskolás, illetve felsőoktatásban tanuló diákok részére hirdetett versenyen a középiskolások között Kis Csaba, a Pollák Technikum tanulója lett az első az általa tervezett kétszintes földalatti garázs megtervezésével. 

Hihetetlen érzés, hogy első lettem a versenyen. A Solidworks szoftverét akkor nyitottam meg először, amikor elkezdtem készülni a feladatokra, az oktatóm, Bánfi János tanár úr ismertetett meg a programmal – mondta el Kis Csaba Levente, a Hódmezővásárhelyi SZC Szentesi Pollák Antal Technikum 13.A osztályos tanulója. 

A pollákos diák az EuroSolid Zrt. országos diákversenyén a középiskolások között lett a legjobb. Feladata az volt, hogy a Solidworks szoftverét használva tervezzen egy kreativitásról tanúskodó modellt. Fontos szempontként szerepelt a saját ötlet kivitelezése, és ő meg is felelt ennek az elvárásnak: egy kétszintes föld alatti garázst álmodott meg 5107 darab alkatrész precíz megtervezésével körülbelül száz munkaóra alatt. 

A legnagyobb kihívás az volt számomra, hogy valami újat kellett tervezni, de egyben ez is tetszett a legjobban. Szabadon lehetett alkotni, olyanra csinálhattam meg, ahogy én elképzeltem – tette hozzá Kis Csaba. 

Csaba jelenleg a technikusi évfolyamon készül a CAD-CAM informatikusi záróvizsgáira, ősztől pedig a Szegedi Tudományegyetemen szeretne továbbtanulni.

 Gépészmérnöki diplomát szeretnék szerezni, ezt nagyban segíteni fogja az a gyakorlatközpontú szemléletmód, amit a Pollákban elsajátítottam – összegzett a diák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában