Szeged

2022.04.27. 14:00

Erdészetis sikerek

Sikeresen szerepeltek az ágazati emelt szintű érettségi versenyen a szegedi Kiss Ferenc Erdészeti Technikum diákjai. De nemcsak azon, hanem az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen is.

A. T. J.

A Kiss Ferenc Erdészeti Technikum diákjai – Németh Réka Bodza, Halmai Bence, Gubicza Gréta Ágota, Török Ádám Attila és Varga Sándor – a legjobb 20 közé jutottak az ágazati szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyén. Fotó: Kuklis István

Az ország második legjobb erdésztechnikus diákja a szegedi Kiss Ferenc Erdészeti Technikumba jár. A kecskeméti Német Viktor öt társával – Nagy Bernadett-tel, Fehér Emmával, Farkas Andreával, Csóti Violával és Krizsán Jánossal – jutott be az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny soproni döntőjébe, ahol a második helyen végzett. Pedig nem is erdésznek készült. 

Viktor a kecskeméti Bolyai János Gimnázium spanyol két tannyelvű tagozatán végzett, majd fél évet járt a Szegedi Tudományegyetem gazdaságinformatikus szakára, de mint mondta, rájött, hogy az mégsem neki való. A vadászatot amúgy is régóta szereti, egy erdészetin végzett ismerőse javaslatára választotta a szegedi, kétéves technikusképzést, amit eddig nem bánt meg. Tanulmányait a Soproni Egyetemen szeretné majd folytatni. 

A Viktorral egy csapatban versenyző tatai Nagy Bernadett is éles váltással került az erdészetibe: humán szakon végzett, az egyetemről lecsúszott, pluszpontot gyűjteni érkezett Szegedre. Bernadett édesapja korábban favágóként dolgozott, akkor szerette meg az erdőt. A fiatalok azt mondták, az erdészszakmának ez a legnehezebb, legösszetettebb versenye, amire november óta készültek. Mint mondták, a versenyben az volt a nehéz, hogy az anyagot százszázalékosra kell tudniuk. 

A másik verseny, amin szépen szerepeltek a szegedi erdészetisek, az ágazati szakmai érettségi vizsgatárgyak versenye, ami tulajdonképpen az emelt szintű érettségi anyagából összeálló verseny. A diákok elmondták, hogy számukra az emelt szintű állattan volt a legnehezebb, mert azt utoljára kilencedikes korukban tanulták, ezért újra teljesen át kellett venniük az anyagot. Egy héten át csak erre készültek, úgy, hogy még a tanórák alól is felmentést kaptak. Megérte, mert bár elárulták, hogy az esélytelenek nyugalmával indultak, a legjobb 20 közé jutott be Németh Réka Bodza, Halmai Bence, Gubicza Gréta Ágota, Török Ádám Attila és Varga Sándor. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában