A teljes felújítás még várat magára

2022.04.28. 17:20

Felújítják a szentesi Szent Anna templom homlokzatát

Elkezdődött a Szent Anna római katolikus templom külső homlokzatának felújítása, a tervek szerint az idei Anna-napi bú­­csúra, azaz július derekára el is készülnek majd a munkálatokkal.

Munkatársunktól

Már körbeállványozták az épületet. Fotó: Nagy Zsolt

Mint megtudtuk, az egyházközség folyamatosan dolgozik az épületeik állagmegóvásán. 2018-ban a Kálvária temetőben található római katolikus kápolna teljes külső és belső felújítását végezték el, ezt követően 2020-ban a templomi szentély burkolatának megújítása készült el, tavaly pedig a plébánia külső homlokzata kapott új festést. A felújításokat az egyházközség saját forrásaiból oldották meg. 

A most folyó munkálatok, a templom homlokzati festése mintegy 30 millió forintba kerül. Ebből 15 millió forintot az Emberi Erőforrások Minisztériumához benyújtott pályázaton nyertek el, a költségek másik felét az egyházközség tartalékából és a hívek adományaiból kell előteremteni. 

A hívekkel együtt nagyon örülünk a sikeres pályázatnak, és bizakodva fogtunk neki a templom külső homlokzatának felújításának. A munkák elkészülte bizonyára sokak megelégedésére városképi megújulást is jelent majd – mondta el Gruber László plébános. 

Hozzátette, a Szent Anna-­temp­­lomra további felújítás is ráférne. Az épület legégetőbb problémája az elöregedett tetőszerkezet, minél hamarabb szükséges lenne a tetőhéjazat megújítása és a toronysisak cseréje. Emellett belül is vannak jelentős gondok, a boltívek mentén hosszában és keresztirányban is végigrepedt az épület. A teljes felújítás egy több százmilliós projekt lenne, ezt csak pályázati támogatással tudná megvalósítani az egyházközség. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában