Kübekháza

2022.04.25. 17:30

Hotelek a rovaroknak

A beporzó rovarok védelmével már több alkalommal foglalkoztunk lapunkban, többek között a szegedi méhlegelők kapcsán.

F. J.

Maradék deszkákból, faágakból, gallyakból, tobozokból, kukoricaszárból és csutkából készültek a rovarhotelek. Fotó: Kübekháza Hírszolgálat

Megírtuk: szaporo­dásukat, utódnevelésüket ro­varhotelekkel is segíthetjük. Kübekháza tavaly elnyerte a Virágos önkormányzat díjat, az elismeréssel járó 500 ezer forintot, ahogy lapunk is hírül adta, további virágosításra költik. 

Nemcsak azzal kedveznek a beporzó rovaroknak, hogy táplálkozóhelyeket létesítenek nekik – hiszen ezzel is jár a sok virágos növény –, hanem négy darab rovarhotellel is. Ezeket a helybeli ezermester, Kuczora Ferenc készítette maradék desz­­kákból, levágott faágakból, gallyakból, tobozokból, ku­­koricaszárból és csutkából.

Fotó: Kübekházi Hírszolgálat

Amíg a polgármester meg nem keresett ezzel az ötlettel, nem is hallottam olyanról, hogy rovarhotel. Amikor mutatott pár fényképet, elhozta a skicceit és az általuk készített színes háromszöggrafikát, kedvet kaptam a munkához – mesélte Kuczora Ferenc Kübekháza hírszolgála­tának: hozzátette, lehet, hogy ott­­honra is készít egyet. 

Három rovarhotelt a régi és új virág­ágyások között helyeznek el akácfa oszlopon, egyet fára rögzítenek az önkormányzat munkatársai. Ha beválnak, később több is készülhet a kübekházi ezermester műhelyében. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában