Szegedi hírek

2022.04.02. 13:57

Ismét segít a Lions Club

Huszonöt rászoruló családnak segít húsvét előtt a Szeged Első Lions Club . Az adományokat szombaton csomagolták a Mars téri piac Nagycsarnokában.

Munkatársunktól

Fotó: Frank Yvette

A Szeged Első Lions Club az alakulása óta mindig kiemelt figyelmet fordított a szegedi halmozottan hátrányos gyermekeket nevelő intézményekre és családokra, rendszeresen támogatta azokat jótékonyság rendezvényekkel, adománygyűjtésekkel. Az elmúlt 21 évben mintegy 200 millió Ft értékben gyűjtött és adományozott pénzt és egyéb termékeket a rászorultaknak.

 

A klub minden évben megszervezi karácsonyi akcióit, ahol 50 rászoruló családnak állítanak össze tartós élelmiszert és vegyi árút tartalmazó csomagokat. Ebben a munkában a Clubot a Szegedi Tudományegyetem Védőnő Szolgálata segíti a rászoruló családok kiválasztásában.

 

A Szeged Első Lions Club most úgy határozott, hogy ezt a hagyományt húsvétra is kiterjeszti, és 25 rászorult családot ajándékoznak meg vegyi áruval és hagyományos húsvéti élelmiszerekkel. A tagok mintegy 800 ezer értékű adománnyal kívánják segíteni a kiválasztott többgyermekes nehéz sorsú családokat. A csomagokat a SZELC tagjai személyesen viszik el a húsvétot megelőző héten a családoknak – mondta a Délmagyarországnak Szeri István a Club alelnöke.

Sonka és csokinyúl is került a csomagba. Foótó: Frank Yvette

A Szeged Első Lions Club nem csak családokon segít. Legutóbb, még tavaly a Radnóti gimnázium Arany János Tehetséggondozó Programját és a kiskundorozsmai roma tanodát támogatták számítógépekkel. A jótékonysági szervezet tagjai a felújított, használt berendezéseket, saját adományokkal is kiegészítették.

 

Akkor hat darabot kapott a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium Arany János Tehetséggondozó Programja, 24-et pedig a roma fiatalok felzárkóztatását segítő Korinta Alapítvány kiskundorozsmai tanodája.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában