Kübekháza

2022.04.13. 10:46

Korszerűsítik a Kossuth utcát

A felújítás 2-3 hetet vesz igénybe. Fotó: Kübekháza Hírszolgálat

Hétfőn kora reggel a Délút Kft. munkatársai megkezdték Kübekházán a Kossuth utca felújítását. Korábban megírtuk, megsüllyedt az útszakasz a Mátyástól a Hunyadi utcáig, ezért van szükség a munkálatokra – ezek két-három hetet vesznek igénybe. Az útszakaszon a felújítás mellett telepítenek több menetdinamikai küszöböt, ismertebb nevén fekvőrendőrt. 
 

 

Az úttest aszfaltozásakor az érintett útszakaszon élő lakóknak, ha gépjárműveikkel közlekedni kívánnak, ki kell majd állniuk az ingatlanaikról. A pontos időpontról az önkormányzat tájékoztatja a lakókat 

– mondta Gál István önkormányzati képviselő, aki Dékány Gyula képviselővel együtt az útfelújítási projekt előkészítésében vett részt. A Kossuth utca útburkolatának felújítására, ahogy arról a polgármesteri évértékelőben is szó esett, az önkormányzat tavaly nyújtott be pályázatot a Magyar falu programban, 37,4 millió forint támogatást nyertek el. 
 

 

Minisztériumi pályázaton nyert 29,3 milliót a település a polgármesteri hivatal tetőfelújítására. Az önkormányzat 1,5 milliót önerőt tett hozzá a beruházáshoz, amit tavaly ősszel kezdtek el, és a közelmúltban fejeztek be. A teljes tetőszerkezet megújult, beépítettek négy tetőtéri ablakot, kicserélték a korhadt gerendákat, új cseréplécek kerültek a régiek helyére. Szigeteltek több mint 800 négyzetméternyi felületet és a padlásfeljárót. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában