Helyi közélet

2022.04.05. 17:15

Megújul a kerékpárút Csongrád és Felgyő között

Megkezdődött a felgyői kerékpárút rendbetétele, a Csongrád és a község közötti szakaszon saját forrásból végez karbantartási munkálatokat az önkormányzat. A Városellátó Intézmény megbízásából elvégzett munkálatok első lépéseként a szegélyek visszaszedését és a bicikliútra átnőtt faágak kivágását hajtják végre.

M. A.

A Csongrád és Felgyõ közötti kerékpárút felújítása. Fotó: Majzik Attila

A kerékpárút felújítása régi vágy volt a csongrádiaknak, úgy gondolom, most a legrosszabb részeken a javításokat el tudjuk végezni. Ezt a beruházást az önkormányzat saját erejéből finanszírozza, nagyjából 13 millió forintot fordítunk erre a munkára a tavalyi pénzmaradvány terhére, mivel jobban alakultak a költségvetési számok, ezért ezt meg tudjuk tenni. Most egy mintegy 1,2 kilométeres szakaszon zajlik munka, ez az első ütem. Ehhez később csatlakozik majd a sertéstelep előtti szakasz, ami mintegy százötven folyóméteren kap új burkolatot. Ezt még áprilisban szeretnénk megvalósítani, aztán anyagi lehetőségeink függvényében haladunk tovább a kerékpárúton, főleg ott, ahol tarackos benövés van – tájékoztatott Bedő Tamás polgármester. 

 

Mint a városvezető el­mondta, a felújított szakaszok­­ra most nem kerül új aszfaltréteg, mivel alapvetően jó ál­­lapotban van a kerékpárút, de később, pályázati forrásból az is megvalósulhat. 

 

Fejleszteni majd különböző aktívturisztikai programokból tudjuk a kerékpárút-hálózatot, illetve a 2023-ban elinduló 451-es út fejlesztése során is bővülnek majd a kerékpárútjaink – számolt be a polgármester. 

 

Bedő Tamás hozzátette, a me­­gyei önkormányzat tervei között is szerepel a kerékpár­utak bővítése, ennek részeként számolnak Csongráddal is: a várostól jelenleg Öreg Felgyőig tartó szakaszt kötnék össze a most Ópusztaszernél tartó bi­cikliúttal, ez a bővítés 2024-re meg is valósulhat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában