Helyi közélet

2022.04.26. 15:00

Napelemeket telepített a CE Glass

Munkatársunktól

Napelemek a tetőn. Fotó: CE Glass

A CE Glass 2007 Zrt. 2020-ban pályázatokat nyújtott be a Pénzügyminisztériumhoz, hogy a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban forráshoz jusson energetikai korszerűsítési beruházásaihoz. Az üvegipari cég raktárára „zöld energiát” biztosító napelemes kiserőművet tervezett telepíteni, és a pályázattal sikeresen lépett be a támogatottak körébe. 

A társaság 163 millió forintos programjához a kiíró 55 százalékos intenzitás mellett 90 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosított. A beruházás 2021 májusában kezdődött el, a csarnok tetejére összesen 1546 napelempanelt szereltek fel a Solar Konstrukt Kft. szakemberei. Az áramszolgáltató idén január 25-én rá is kapcsolta a hálózatra a kiserőművet, amikor a rendszer átadás-átvételi eljárása le is zárult. 

A CE Glass a napelemek telepítésével két fontos célt is megvalósított. Elsődlegesen javította a versenyképességet, hiszen a cég jelentős villamosenergia-felhasználását ezzel csökkenti. A támogatott beruházással a napelemrendszer megtérülési ideje néhány évre rövidül, így azt követően több mint 20 évig ingyenesen biztosítja a cég villamosenergia-szükségletét. 

A megtakarítás nem csak pénzügyi szempontból jelentős. A fejlesztés évente nagyjából 486 tonna károsanyag-kibocsátástól óvja a környezetet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában