A támogatás összegének felülvizsgálatát kérik

2022.04.05. 16:27

Nem elég a megnyert pénz a bölcsődére

Bölcsdődeépítésre pályázott Bordány sikeresen, de a támogatási összeg elmarad az igényelttől, ezért az önkormányzat kérelmet nyújtott be a döntés felülvizsgálatára.

Munkatársunktól

Mint korábban megírtuk, új bölcsődei férőhelyek létrehozására meghirdetett felhívásra adott be pályázatot a bordányi önkormányzat a közelmúltban, mivel a faluban sokan szeretnének családot alapítani, egyre növekszik a gyereklétszám, és az óvoda épületében kialakított minibölcsőde pedig már nem tudja betölteni a feladatát.

 

A bordányi Apraja-Falva Óvoda és Bölcsőde 145 férőhelyes. 2010-től a 2 év feletti gyermekek részére 14 férőhelyszámmal egy bölcsődei csoport is megkezdte mű­ködését. Az új bölcsőde az óvoda melletti területen, a Jó­­kai utcában épül meg. A 250 négyzetméteres épületben két csoportszobát alakítanak majd ki a szükséges kiszolgálóhelyiségekkel, tejkonyhával és melegítőkonyhával együtt. 
 

Az önkormányzat a helyi lapban, a Bordányi Naplóban örömmel számolt be a pályázat benyújtásáról, majd még nagyobb örömmel arról, hogy a Helyreállítási és Ellenálló­képességi Terv keretében meg­­hirdetett Bölcsődei nevelés fejlesztése című felhívásra beadott pályázatukat támogatja a kormány. A Miniszterelnökség levélben tájékoztatta Bordány nagyközség önkormányzatát, hogy támogatja a nagyközség elképzeléseit, és hozzájárul egy új bölcsőde megépítéséhez. A támogatási összeg azonban jelentősen elmarad az igényelttől, ezért az önkormányzat kérelmet nyújtott be a döntés felülvizsgálatára, hiszen közel kilencvenmillió forinttal kevesebb összegből nem tudják az eredeti elképzelések szerint megvalósítani a fejlesztést. 
 

Tanács Gábor polgármester elmondta, a terveket a Lechner tudásközpont készítette el, a velük történő szerződéskötést követően megkezdődik a tudásközpont mintatervének a helyi adottságokhoz való al­kalmazása, és amennyiben a kiegészítő támogatásról szóló döntés is megszületik, a közbeszerzést kiírják. Ezt követően indulhat majd meg az építkezés. A polgármester hozzátette, bízik a pozitív elbírálásban. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában