Szegedi hírek

2022.04.12. 16:24

Nőtt az SZTE-re jelentkezők száma

Dobogós helyen végzett a Szegedi Tudományegyetem az egyetemek és főiskolák között a jelentkezők száma alapján – tájékoztatott az intézmény közleményében.

K.K.

Fotó: Tóth Zoltán

Február közepéig összesen több mint 99 ezren jelentkeztek felsőoktatási intézménybe Magyarországon, ebből összesen 14 518, első helyen pedig 7218 diák választotta az SZTE-t. A tavalyi évhez képest idén 2,6 százalékkal jelentkeztek többen. Szakál Péter oktatási igazgató elmondta, az SZTE több mint háromszáz féle szakot hirdetett meg a 2022-es felvételi eljárásban nappali, levelező és távoktatásos munkarendekben. Alapképzésre 4465, mesterképzésre 1327, osztatlan képzésekre 1099, míg felsőoktatási szakképzésre 327 fő jelentkezett első helyen. A legnépszerűbb szakok a programtervező informatikus, az általános orvos, a pszichológia, a jogász, a gazdálkodási és menedzsment, illetve az ápolás és betegellátás idén. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában