Helyi közélet

2022.04.16. 13:00

Ötmillió forintos adománnyal segítik a kórházat

Munkatársunktól

Gyógyászati eszközöket és gyógyszereket küld Munkácsra az alapítvány. Fotó: Tiszta Szívvel Egyesület és Alapítvány

Mintegy 5 millió forint értékben juttat el gyógyszereket, EKG-gépet, defibrillátorokat a vásárhelyi Tiszta Szívvel Egyesület és Alapítvány a húsvéti ünnepek után a Munkácsi Gyermekkórháznak. Ebben a Református Szeretetszolgálat nyújt segítséget a civil szervezetnek. 

Mint megírtuk, március elején a Tiszta Szívvel Egyesület és Alapítvány a munkácsi gyermekkórház megsegítésére kérte a lakosságot. Az egyesület felvette a kapcsolatot a munkácsi gyermekkórházzal, ahol 25 osztályon gyógyítanak újszülötteket, csecsemőket, gyermekeket. 

Most nagy bajban vannak. Gyógyszerekre, gyógyászati eszközökre van szükség, fájdalom- és lázcsillapítóra, antibiotikumokra, EGK-kra, újraélesztő gépekre, vérzéscsillapítókra – mondta a gyűjtés meghirdetésekor a közösségi oldalon közzétett videóban Lázárné Megyeri Zita, a Tiszta Szívvel Egyesület és Alapítvány alapítótagja. 

Saját forrásból már akkor megkezdték az eszközök, gyógyszerek beszerzését, amihez további támogatókat kerestek. Az adománygyűjtés eredményes volt, így 5 millió forint értékben szerezhettek be eszközöket és gyógyszereket. Az adomány útra kész, napokon belül eljut a gyermekkórházba. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában