Szeged

2022.04.06. 11:56

Príma áruház nyílik a Cédrus Ligetben - Galéria

Az első lakóval már beköltözött az élet a szegedi Cédrus Ligetbe, a csütörtökön nyíló vadonatúj Príma áruház további nyüzsgést hoz majd a lakóparkba, a környékbelieket is kiszolgálva.

Munkatársunktól

Fotó: Karnok Csaba

A Cédrus-sorozat első epizódjaként csütörtökön megnyílik Szegeden a Bakay Nándor utcában a Hansa-Kontakt Kft. szegedi Príma áruháza.

 

– Ez csak az első lépés a 600 új otthont kínáló lakóparkban, amelynek különlegessége a geotermikus fűtőrendszer. Ez nem csak a lakásokat, hanem a környező épületeket és intézményeket is ellátja fűtéssel – mondta Lekeny Márk. A Cédrusliget Lakópark Kft. ügyvezetője a szerdai ünnepélyes megnyitón hozzátette, ez a megújuló és külső tényezőktől független energiaforrás az utóbbi hónapokban az ukrajnai háborúval még inkább felértékelődött.

Úgy fogalmazott, hogy ez egy élettér, 850 négyzetméteres áruházzal a gasztronómián belül külön étteremmel és cukrászdával, az emeleten pedig egy tágas fitness részleggel. Mindez természetesen nem csak az új lakások tulajdonosainak kényelmét szolgálja, hanem a környékbeliekét, illetve az egész városét is. A 9000 cikkelemet kínáló kiskereskedelmi egység Szeged harmadik, a megye negyedik Príma áruháza – valamennyi üzemeltetője a Hansa-Kontakt.

A védett épületben megvalósult beruházás 70 új munkahelyet teremtett.

Az ügyvezető szerint a Cédrus Liget bármely nagyvároshoz méltó lenne, de Szeged érdemli meg leginkább. Köszönte a városnak és a megyének, hogy mindvégig saját gyermekként kezelték a projektet, amely lassan felnő és el lehet engedni a kezét.

 

A hathektáros terület korában a társaság nagyforgalmú, "kamionjárta" telephelye volt. Raktáraikat és a logisztikai részlegüket tizenhárom évvel ezelőtt kiköltöztették a város szélére, a terület sorsa azonban csak később dőlt el. 2015 végén kezdődött el az építkezés, az első lakó két hete költözött be új otthonába. – A következő kétszáz tulajdonos hamarosan ugyanezt teheti, nyár végére pedig az utolsó fűszál is kisimul – fogalmazott Lekeny Márk.

 

Az 70 új munkahelyet teremtő Príma beruházás értékét növeli, hogy az áruházat Szeged 380 védett épületének egyikében alakították ki, példát mutatva azoknak, akik a jövőben hasonló feladat előtt állnak. És példát mutat az áruház abban is, hogy a döntően hazai terméket kínáló magyar hálózatok egyre erősödnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában