Szegedi hírek

2022.04.03. 11:28

Sok nem szegedi szavazott a Tömörkény-gimnáziumban - Fotók

Sokan állnak sorba, de gördülékenyen megy a szavazás a Tömörkény-gimnáziumban, ahol az átjelentkezettek adhatják le voksaikat. Beszéltünk Budapestről és Győrből érkezett választókkal is, mindannyian fontosnak tartják a mostani voksolást.

Suki Zoltán

Szeged, 20220403. Választás 2022. Szavazók Tömörkény giminél. Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország

Már délelőtt sorba kellett állnia azoknak, akik nem szegediek, de valamiért mégis a városban adták le szavazatukat. Ezt a Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskolában tehették meg, ahogy tudósítónk is. Ő is arról számolt be, hogy a sor első látásra hosszúnak tűnt, de egyáltalán nem kellett sokat várni, legalábbis délelőtt tíz óra magasságában. 

 

Érdekes, hogy az átjelentkezettek között nagyobb részt fiatalokat lehetett látni. A Tömörkény tornatermében lehetett szavazni, ahol régiókra osztották az átjelentkezett választópolgárokat. Így volt, hogy ugyan egy Békés megyei később érkezett, mint mondjuk egy budapesti, mégis hamarabb szavazhatott, ha akkor éppen kevesebb békési várta a sorát.
 

 

Az eligazítás egyébként már a bejáratnál elkezdődött. Itt igazították útba az embereket, hogy lakóhelyük függvényében merre induljanak.
Nyilatkozni nem sokan szerettek volna, viszont kollégáink tudtak beszélni két fiatal lánnyal is. 

Jócsik Petra és Starkbauer Lilla Budapestről érkezett Szegedre. Fotó: Frank Yvette

Jócsik Petra és Starkbauer Lilla is Budapestről érkezett Szegedre, egyikük állandó lakcíme Győrben, másikuké Tatabányán van. Azt mondták, hogy egy baráti összejövetel miatt jöttek Szegedre a hétvégén és egy percig sem volt kérdés, hogy átjelentkezzenek-e a szavazás miatt. A fiatal lányok fontosnak tartják, hogy választáskor „legalább egy kicsit” beleszólhassanak abba, hogy hogyan alakul az ország sorsa. Nekik is sikerült gyorsan leszavazni, és a szegedi barátaik már várták is őket az iskola bejáratánál.
 

A lányokon kívül Nagy Péter súlyemelő olimpikon is itt adta le szavazatát. Szerinte a választáson a saját sorsukról döntenek az emberek. De találkoztak tudósítóink Polyák Zsolttal, Csongrád-Csanád megye rendőrfőkapitányával is, aki szintén az átjelentkezők között adta le szavazatát.
 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában