A rendbetétel költsége az önkormányzatra marad

2022.04.30. 18:33

Teleszórták a Dorka-dűlőt

Mindenféle szeméttel vegyes, hatalmas betontömböket is tartalmazó építési törmeléket szórt valaki a Makó és Maroslele közti Dorka-dűlőre. Az út az önkormányzaté – lapunk érdeklődése nyomán a városháza intézkedést ígért.

Szabó Imre

A Dorka-dűlő most nehezen járható, és nem is nyújt szép látványt azon a 200 méternyi szakaszon. Fotó: Szabó Imre

Az úgynevezett Dorka-dűlő egy földes mezőgazdasági út Makó határában, Maroslele felé. A napokban itt jártunk egy olvasói panasz nyomán, és mint meggyőződtünk róla, az útra valaki mintegy 200 méter hosszan építési törmeléket szórt ki. Laikus szemmel ez veszélyes hulladéknak tűnik, hiszen a téglák mellett műanyag, nejlon, papír és sok másfajta szemét is van közte, ráadásul az út feltöltésének célját sem szolgálja, mert nagy méretű betontömbök is vannak benne. Olvasónk, aki szerette volna megőrizni névtelenségét, mondván, nem akar konfliktusba keveredni a szemetelővel, a történteket felháborítónak nevezte. 

 Ha valóban fontos a környezetvédelem, az ilyesmi megengedhetetlen! 

–mondta. 

A törmelék kiszórása egyébként nem most, valamikor jó néhány hete történt. Az eredménnyel alighanem sok gazdálkodó szembesült, hiszen a Dorka-dűlő mezőgazdasági termőföldek felé jelenti az összeköttetést. 

Fotó: Szabó Imre

A dűlőút, mint minden ha­­sonló, az önkormányzat kezelésében van. Úgy tudjuk, már volt, aki jelezte az esetet a városházán, ezért mi is ott érdeklődtünk, várható-e valamilyen intézkedés a közeljövőben. 

 Az önkormányzat jól ismeri a problémát, és lehetőségeinkhez mérten igyekszünk az okozót megtalálni, hiszen ez nem szabályos 

– áll abban a válaszlevélben, amit a városházáról kaptunk. Mint megtudtuk, az önkormányzat illetékes szakemberei már tárgyaltak olyan vállalkozókkal, és árajánlatokat is kértek tőlük, akik segíthetnek a helyzet rendezésében. A terv az, hogy a lerakott szemetet átvizsgálják, kiszedik belőle mindazt, ami a talajt szennyezheti, de felszedik a téglát is. Ez utóbbit szakszerűen összezúzzák, majd visszaszórják az útra – így már alkalmas lesz a felület megerősítésére. 

Ez utóbbit egyébként az erre járó gazdák szívesen fogadták. A helyreállítás költségei, amennyiben a tettes nem kerül elő, az önkormányzatot terhelik. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában