Hódmezővásárhely

2022.04.19. 11:30

Több mint 400 kiállítót várnak

Munkatársunktól

A május 5–7. közötti rendezvényről Fekete Balázs kiállítási igazgató beszélt a termékdíjátadón. Fotó: Karnok Csaba

2020-ban elmaradt, 2021-ben pedig csak ősszel lehetett megrendezni az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazdasági Napok Szakkiállítást és Vásárt. Idén visszatér a megszokott menetrend, május 5-én, csütörtökön nyitja kapuit a 29. szakkiállítás, amely szombatig várja majd az érdeklődőket. 

A gazdák nagyon várják a tavaszi kiállítást, végtelen optimizmusuk inspirál bennünket is. A növény- és állattenyésztő társadalomban örök megújulási kényszer él. Vetnek és aratnak, az állataikat megtermékenyíttetik, megelletik. Az állattenyésztési napok is a gazdatársadalom „vérévé” vált. Igény, hogy tavaszonként találkozzunk és megvitassuk az ágazat helyzetét, ami a közös megújulásunk, illetve a jövőbeni élet fenntartásának jelképévé is vált – emelte ki Fekete Balázs, a kiállítás igazgatója. 

Hozzátette, a kiállítást idén is a Magyar Állattenyésztők Szövetségének (MÁSZ) és tagszervezeteinek társrendezésében bonyolítják le. Az állattenyésztési napok szervezését már tavaly ősszel, a 28. rendezvény után kezdték szervezni. Már eddig több mint 400 kiállító jelentkezett, a számuk májusig még növekedhet. 

A 29. kiállítást május 5-én csütörtökön 9 órakor nyitják meg a Hód-Mezőgazda Zrt. telephelyén. A rendezvényen az állattenyésztés 8 ágazata, a ló-, a szarvasmarha-, a sertés-, a juh-, kecske-, a baromfi-, díszbaromfi- és nyúltenyésztők mutatkoznak be, de a halászat és vadászat, a növénytermesztés és a gépágazat is kiemelt szerepet kap. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában