Helyi közélet

2022.04.12. 11:38

Továbbra is folyamatosan érkeznek migránscsoportok a megyébe

Gyakorlatilag nincs olyan település a megyében, ahol ne találtak volna mostanáig illegális bevándorlókat. A legtöbben Ásotthalom, Mórahalom és Szeged környékén buknak le.

S. Z.

Naponta bukkannak kisebb-nagyobb csoportokra a zöldhatáron. Archív fotó: Karnok Csaba

A rendőrök és katonák 1151 határsértővel szemben intézkedtek péntektől vasárnapig – közölte április 11-én az Országos Rendőr-főkapitányság. Pénteken 347, szombaton 364, vasárnap 437 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron. Az elmúlt héten az ország területén 2041 határsértőt tartóztattak fel és kísértek vissza. 

 

A megelőző héten – március 28-tól április 3-ig – a feltartóztatottak száma 2121 volt. Emellett az elmúlt héten a horvát, román, ukrán határnál és az ország belsejében hét határsértőt fogtak el, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt 27 gyanúsított ellen indult eljárás – derült ki a rendőrség honlapján közreadott összesítésből. 
 

 

A legtöbben megint a Csongrád-Csanád megyei határszakaszon próbálkoztak. Csak itt egyetlen nap alatt, vasárnap virradóra öt csoportban 156 határsértőt tartóztattak fel Szeged és Ásotthalom közelében, és elfogtak két embercsempészt is. A pénzügyőrök pedig ugyancsak vasárnapra virradóra, hajnali 1 óra után egy német személyautó csomagtartójában egy határsértőt találtak megbújva a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. 

 

A férfi líbiai állampolgárnak vallotta magát. Az autó német sofőrjét és utasát előállították, ellenük embercsempészés miatt indult eljárás. 
 

 

De ezzel még nem volt vége. A megyei rendőr-főkapitányság tegnap napközben egymás után három közleményt is kiadott. Ezek szerint pár óra alatt újabb 61 migránst találtak. Először három csoportban 34 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalomnál. Egy órával később, 6 óra 45 perckor pedig 

 

Gyálaréten bukkantak 15 emberre. Utánuk pedig Öttömösnél találtak egy 12 emberből álló csoportot, amelynek a tagjai afgán, szír, pakisztáni és indiai állampolgárnak vallották magukat. Papírjaik nekik sem voltak, ezért őket is visszakísérték a biztonsági határzárhoz. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában