Környezettudatosság – A településfásítási programban harminc fát nyertek

2022.04.26. 14:30

Újabb fasorokkal gazdagodott Bordány

Bordányban a Településüzemeltetési Központ munkatársai az elmúlt hetekben ültettek el százkilencven darab fát a település különböző pontjain, és hamarosan még harminc fát ültethetnek el egy sikeres pályázatnak köszönhetően. Bordányban mindig is kiemelten fontosnak tartották a környezetvédelmet és környezettudatosságot.

Munkatársunktól

Folyamatos a fásítás Bordányban, ezen a héten korai juharokat ültetnek ki. Fotó: Bordányi Önkormányzat

Korábban megírtuk, amikor a településen öreg, beteg fákat vágtak ki, hogy a bordányi polgármesteri hivatal előtti, hetven évvel ezelőtt ültetett fenyőfák például nem bírták a változó klímát. Az iskola nyolcadik osztályosainak szülői munkaközössége jelezte, hogy a gyerekekkel közösen vállalják, hogy fákat ültetnek az épület elé, ezzel megszakítva a korábbi hagyományt, amikor a gyerekek héliummal töltött kívánságlufikat engedtek az égbe. A gyerekek és szüleik bíznak abban, hogy ezentúl minden ballagó osztály fákat ültet majd, ezzel is hozzájárulva a környezetvédelemhez, illetve a globális felmelegedés ütemének csökkentéséhez. 

Most tovább folytatódik a település zöldítése. Mint Kiss-­Patik Péter alpolgármester la­punknak elmondta, a korábbi elképzeléseknek megfelelően újabb fasorokkal gazdagodik a település, hozzájárulva a klímaváltozás lassításához. A Kossuth utcában a kiszáradt oszlopos szilfák helyett, valamint a korábbi fasor meghosszabbításaként harminc darab szeleste hársfát, illetve ugyancsak a Kossuth utca északi fe­­lén, valamint a Petőfi utcai fasor pótlásaként hatvan darab gömbkőrist ültettek a település­üzemeltetés munkásai. 

Száz darab pusztaszilt ültettek el a kerékpárút Szeged felé tartó szakasza mellett. A hét közepén pedig a temetőhöz vezető út, és a temető melletti területen ültetik el azokat a korai juharfákat, amelyeket az önkormányzat a településfásítási program keretében meghirdetett pályázaton nyert el. Ezeket a fákat hétfőn szállította le Bordányba a kertészet. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában