Helyi közélet

2022.05.24. 17:30

A művészi játékokat már csak nézni szabad

Sövénnyel és apró, szúrós növényekkel vette körbe a vásárhelyi önkormányzat a Népkerti játszótéren a kőcsúszdát, hogy ne játsszanak rajta a gyerekek, de egy hét alatt eltűntek a növények, a játékot tiltó játszótéri táblát pedig a polgármester találta meg a Libás lány szökőkútjában.

Kovács Erika

A kőcsúszda dekorációs elem, tilos rajta játszani. Fotó: Kovács Erika

A művészi játékelemek sorsáról is szó esett Hódmezővásárhely legutóbbi közgyűlésén. 

 Az Európa-parki játszótéren szinte az összes játék mű­­vészi faragott játék volt, a Tiszta Szívvel Egyesület készítette több évvel ezelőtt. Mivel egyedi játszóeszközök voltak, az új szabályozás miatt nem kaphatnak minősítést. Ezért meg kellett szüntetni a játszóeszköz funkciójukat, de megtartjuk őket. A művészekkel felvesszük a kapcsolatot a felújítás érdekében 

– mondta Farkas Andrea városüzemeltetési csoportvezető, hozzátéve, a nagy forgalmú Európa-parki játszótéren fejlesztéseket terveznek. 

A Népkerti játszótéren már elbontották a fahajót, a helyére egy másik vízi járművet formázó játék kerül, de majd csak augusztus végén. Ugyancsak a Népkerti játszótéren van egy másik művészi játék, a kőcsúszda, amit a helyén hagyott a város. 

 Azt a megoldást találtuk ki, hogy sövénnyel és apró, kicsit szúrós növényekkel ültetjük körbe. Kihelyeztünk rá egy táblát is, hogy ez nem játszóeszköz. Egy hét alatt azonban az összes növényt kitaposták, kilopták. Felszaggatták a geotextíliát. A táblát pedig a polgármester úr találta meg a Libás lány szökőkútjába dobva 

– mondta a csoportvezető. 

A mártélyi üdülőterületi játszótéren lévő faragott, művészek által készített játékok sem kaptak minősítést. A játszótér le van zárva, de az önkormányzat közgyűlésén elhangzott ígéret szerint a héten és az elkövetkező időszakban megkezdik az új játékelemek telepítését. 

 Teljesen új játékeszközöket teszünk ki a mártélyi üdülőterület játszóterére. A fa­­ragott játékeszközök miatt felvettük a kapcsolatot egy fővárosi minősítő szervezettel. Talán egyedi minősítést kaphatunk. Mindent megteszünk azért, hogy a művészi játékok megmaradjanak 

– vázolta a helyzetet Farkas Andrea. A faeszközöket egyelőre leszereltetik, és a HMSZ Zrt. telephelyén de­­ponálják. A kijavítható eszközöket felújítják. A cél, hogy a felújítás után, ha nem is játszóeszközként, de visszatelepítsék a különleges elemeket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában