Szegedi hírek

2022.05.10. 10:17

A szerb-magyar határ közelében termesztette a kannabiszt

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a férfivel szemben, aki a szerb-magyar határ közelében levő tanyáján több parcellában eladásra termesztett kannabiszt.

delmagyar.hu

A kép illusztráció. Forrás: Usnplash

A szerb állampolgárságú vádlottat a bíróság korábban már 5 év fegyházbüntetésre ítélte kábítószer birtoklása miatt. Szabadulását követően a vádlott a határ közelében tanyát vett, ahol már 2020-ban kannabiszt termesztett és értékesített. 

Az ültetvényt 2021-ben bővítette, valamint a növény neveléséhez, szárításához, porciózásához szükséges eszközöket, berendezéseket beszerezte, az épület padlásán szárító helységet hozott létre. Ezt követően 12 nagyobb parcellából álló szektort alakított ki, ahova a rendszeres értékesítés érdekében eltérő fejlettségi fokú, mindösszesen 863 tő kannabisz növényt ültetett. 

A rendőrség 2021. júniusában lefoglalta kábítószernek minősülő növényeket.

A főügyészség a vádlottat jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja, amely életfogytig tartó szabadságvesztés büntetéssel fenyegetett bűncselekmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában