Helyi közélet

2022.05.18. 15:00

Alakul a szentesi gasztropiknik

Munkatársunktól

Mindenki megtalálja majd a helyét az új rendezvényen. Fotó: Majzik Attila

Érdemes lesz vastagon bekarikázni a naptárban május 28-tól kezdve a hónapok negyedik szombatját: a kézművespiac szervezői és a Smoke&Meat csapata egy új típusú gasztronómiai rendezvénnyel készülnek előrukkolni. 

Már hónapokkal ezelőtt fel­merült a gasztropiknik ötlete, Aradi László, a városban ismert sajtkészítő volt az ötletgazda, ő vetette fel, hogy ki kellene használnunk ezt a remek környezetet és csodálatos helyszínt. Egy családias rendezvényre készülünk, ahová érdemes kilátogatni és eltölteni egy délelőttöt itt, a vízparton – mondta el Kovács Sándor, a gasztro- és kézművespiac szervezője. 

A kézművespiac szervezői­vel közösen úgy gondoltuk, hogy megmutatjuk a környék kis­­termelőit, főleg a gasztronómiához kapcsolódó termékeiket. Egytál­étellel, egy töltött káposztával és szörpkóstoltatással is készülünk – tette hozzá Lángi Zoltán, a Smoke&Meat vezetője. 

Mint megtudtuk, a gasztropikniket havonta szeretnék megren­dezni, így a hónapok második szombatját a termelői piac, a ne­­gyedik szombatját pedig a Dózsa-kerti piknik foglalná el. 

A szervezők szeretnék őszig fenntartani a programsorozatot, ez azonban nagyban függ az időjárástól is. 

Nagyon szeretném, ha októberben még meg tudnánk tartani a pikniket, de az időjárás kiszámíthatatlan. Bízom benne, hogy minél több alkalom belefér majd, és megszeretik a szentesiek és a környékbeliek ezt a rendezvényt – tette hozzá Kovács Sándor. 

A szervezők azt ígérik, a vízparti, árnyas környezetben jól el lehet majd tölteni az időt a családdal, miközben a legfinomabb, frissen készült ételekből válogathatnak a teraszon, és kü­­lönleges kézműves portékákhoz juthatnak hozzá. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában