2022.05.18. 15:00
Alakul a szentesi gasztropiknik
Mindenki megtalálja majd a helyét az új rendezvényen. Fotó: Majzik Attila
Érdemes lesz vastagon bekarikázni a naptárban május 28-tól kezdve a hónapok negyedik szombatját: a kézművespiac szervezői és a Smoke&Meat csapata egy új típusú gasztronómiai rendezvénnyel készülnek előrukkolni.
Már hónapokkal ezelőtt felmerült a gasztropiknik ötlete, Aradi László, a városban ismert sajtkészítő volt az ötletgazda, ő vetette fel, hogy ki kellene használnunk ezt a remek környezetet és csodálatos helyszínt. Egy családias rendezvényre készülünk, ahová érdemes kilátogatni és eltölteni egy délelőttöt itt, a vízparton – mondta el Kovács Sándor, a gasztro- és kézművespiac szervezője.
A kézművespiac szervezőivel közösen úgy gondoltuk, hogy megmutatjuk a környék kistermelőit, főleg a gasztronómiához kapcsolódó termékeiket. Egytálétellel, egy töltött káposztával és szörpkóstoltatással is készülünk – tette hozzá Lángi Zoltán, a Smoke&Meat vezetője.
Mint megtudtuk, a gasztropikniket havonta szeretnék megrendezni, így a hónapok második szombatját a termelői piac, a negyedik szombatját pedig a Dózsa-kerti piknik foglalná el.
A szervezők szeretnék őszig fenntartani a programsorozatot, ez azonban nagyban függ az időjárástól is.
Nagyon szeretném, ha októberben még meg tudnánk tartani a pikniket, de az időjárás kiszámíthatatlan. Bízom benne, hogy minél több alkalom belefér majd, és megszeretik a szentesiek és a környékbeliek ezt a rendezvényt – tette hozzá Kovács Sándor.
A szervezők azt ígérik, a vízparti, árnyas környezetben jól el lehet majd tölteni az időt a családdal, miközben a legfinomabb, frissen készült ételekből válogathatnak a teraszon, és különleges kézműves portékákhoz juthatnak hozzá.