Helyi közélet

2022.05.13. 15:00

Domaszéken is korszerűsítenek

Munkatársunktól

Folytatódtak az útépítések. Fotó: Domaszéki HírTér

Az elmúlt tíz évben az egyik legfontosabb problémává vált Domaszéken a belterületi úthálózat minősége. Sok volt a földutas szakasz, amelyek közül több a település központjában helyezkedett el, a közintézmények közvetlen környezetében. A komfortos megközelíthetőségért az önkormányzat úthálózat-fejlesztési programot indított, ami 2022-ben is folytatódik, ez már a negyedik ütem 2020 eleje óta. 

A jelenlegi munka összesen 3 kilométeres útszakasz felújítását, pormentesítését foglalja magában. Öt belterületi utcában dolgoznak, a Móra Ferencben, a Szőlőben, a Liliomban, a Békében és a Radnótiban, összesen 1,8 kilométeres hosszban. A program a zártkerteken áthaladó, igen fontos összekötő szakaszt, a Szegfű utat is érinti, 1,2 kilométeren. 

Az útépítési munkák márciusban kezdődtek az útalapkészítéssel, amelyet teljes egészében az önkormányzat és cégei, a Domatisz Kft. és a Domadrón Szociális Szövetkezet végeznek el, ahogyan az előző évben is. Az útalapkészítés május 6-án befejeződött, a beruházás kö­vetkező fázisában a bitumen­emulziós réteget viszik majd fel. Ismételten lezárásokra, for­­galomkorlátozásokra kell számítani az érintett szakaszokon, az önkormányzat továbbra is kéri a lakosság megértését és türelmét. 

A záróréteg stabil, pormentes útfelületet biztosít az utcákban, megteremtve ezzel a komfortos közlekedés és a tisztább utcák feltételeit. Az útépítésnél alkalmazott eljárás további fontos előnye, hogy a záróréteg könnyen javítható, a későbbiekben pedig aszfaltréteget is teríthetnek az útalapra. A tervek szerint a fejlesztés jelenlegi üteme má­­jusban befejeződik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában