Helyi közélet

2022.05.11. 19:04

Felvirágozták a hidat is Szeged napja előtt

F. J.

A Belvárosi híd felvirágozásán dolgoztak a környezetgazdálkodás munkatársai szerdán délelőtt. Fotó: Karnok Csaba

A Móra Ferenc Múzeum előtt, a Szeged szelfipontnál "várakozott" szerda reggel kilenc óra körül a sok cserép muskátli arra, hogy nyári helyükre kerüljenek, fel a Belvárosi híd oszlopaira. Fél nyolc magasságában kerültek ki a muskátlik a városházára, a hídon, láttuk, még 11 óra után is dolgoztak a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai. 

Összesen 1137 tő muskátlit raktak ki a belvárosban az említett helyekre, és a szokásos zászlók is ott lobognak már a hídon. Szeged napja előtt felvirágozták tehát a hidat, de a virágágyásokba, ahogy korábban már hírül adtuk, csak a borfesztivál és a Szeged napi rendezvények után ültetik ki az egynyári növényeket. 

Április végén foglalkoztunk lapunkban Szeged nyári virágosításával. Akkor megírtuk: mivel hideg volt a tavasz jó része, még szépen virágoznak a hagymások, violák, nefelejcsek, árvácskák a szegedi köz­területeken. Az árvácskák ugyan most, a meleg beköszöntével már kezdik megadni magukat, de a nefelejcs, a viola még mindig virul. 

Szeged napja után a hagymások pihenni mennek: a hagymákat kitermelik és novemberben telepítik vissza az ágyásokba. Makrai Lász­ló, a környezetgazdálkodás igazgatója lapunknak korábban elmondta: összesen majdnem 40 ezer tövet ültetnek el idén egynyáriakból. A legnagyobb mennyiségben kúpvirág és zsálya kerül majd Szeged köztéri kertjeibe, előbbiből 4740, utóbbiból 7610 darabot ültetnek majd ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában