Helyi közélet

2022.05.26. 12:46

Fiatalítja járműveit a Volánbusz

A tá­volsági forgalomban is folytatódik az autóbuszpark megújítása, 25 új, környezetvédő motorral felszerelt, kéttengelyes, szóló autóbusz beszerzésére írt ki közbeszerzési eljárást a Volánbusz Zrt.

8 évre csökkenhet a buszok átlagéletkora. Fotó: Nagy Balázs/MW

A kényelmes és biztonságos utazás mellett a társaság kiemelt célja továbbra is a szolgáltatási színvonal emelése. 

A Volánbusz a most megjelent pályázaton távolsági kivitelű, minimum 49 utas szállítására alkalmas, légkondicionált járműveket keres. 

Ezeket elektronikus utastájékoztatási rendszerrel, az ülések felett egyedileg szabályozható lámpa- és légbefúvó szettekkel, dönthető és szélesíthető, fejtámlával és állítható lábtartóval, biztonsági övvel és kartámasszal rendelkező utas­ülésekkel is fel kell szerelni. 

A legalább EURO 6 környezetvédelmi előírásoknak megfelelő, minimum 320 kilowattos motorral rendelkező autóbuszok gyártóinak ajánlatait június 20-ig várja a társaság. 

A Volánbusz 2018-ban indult jármű-fiatalítási programjában a 2021 végéig lezárt beszerzé­sekkel csaknem 1800 új és új­­szerű autóbusz állt, illetve áll forgalomba. Idén további ezer új jármű beszerzését tervezik. A jelentős fiatalítás eredményeként az év végéig a vállalat teljes autóbusz-állományának 45 százaléka megújulhat, és a flotta átlagéletkora 8 évre csökkenhet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában