Szegedi hírek

2022.05.29. 11:25

Gálával zárta az évet a Juhász Gyula iskola

Művészeti gálán mutatták be a Juhász Gyula iskola diákjai éves munkájuk eredményét. A TIK-ben tartott eseményen színjátszók, hangszeresek, énekesek és táncosok is felléptek.

Munkatársunktól

Fotó: Tóth Marcell

Művészeti gálát tartott pénteken a SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskolája, Napközi Otthonos Óvodája a TIK-ben. Ez alkalommal mutatták be az iskola tanulói az éves munka eredményét. Immár tizenhetedik éve hagyományos rendezvénye az iskolának a májusi művészeti hét. Ez amellett, hogy bemutatkozási lehetőséget jelent a növendékeknek, minden évben évfordulóhoz kötődik. 

Idén a Szegedi Tudományegyetem alapításának évfordulójához kötődően szervezték meg. A rendezvény fővédnöke Rovó László rektor, a rendezvény védnöke Gellén Klára oktatási rektorhelyettes volt. Felléptek az iskola idegen nyelvű színjátszói, modern-, nép- és társas táncosai, valamint a zeneművészeti ág zongorista és furulyás növendékei. 

A műsorban az iskola két kórusának - a Bárdos Kicsinyek Kórusa és a Bartók Kórus - tolmácsolásában klasszikus és modern darabok csendültek fel. A műsor két részének szünetében a „Tudás fája” című kiállítás megnyitója zajlott, mely az ország gyakorlóiskolás tanulóinak és a Juhász Gyula iskola képzőművészeti csoportjaiba járó növendékeinek alkotásait mutatja be. A tudomány csodáira fókuszáló műveket a hét folyamán a JATIK aulájába tekinthetik meg az érdeklődők. Az esemény Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Kulturális támogatási keret, valamint a szülők és a SZTE fenntartói segítségével valósulhatott meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában