Helyi közélet

2022.05.23. 18:23

Gyerekeké volt a színpad a forráskúti művelődési házban

Munkatársunktól

Két év elteltével végre újra megmutathatták, mit tudnak a forráskúti diákok. Fotó: Kuklis István

Egész éves munkájuk eredményét mutatta be egy műsor keretében az Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola művészeti tanszaka hétfő délután a zsúfolásig megtelt Jerney János Művelődési Házban. Tóth Katalin Intézményvezető-helyettes, a művészeti tanszak munkaközösség vezetője a műsor előtt elmondta, az ismert okok miatt már két éve nem volt ilyen bemutatkozási lehetőségük, ezért már nagyon várták ezt az alkalmat. A művelődési ház színpadán színjátszók, táncosok és a hangszeres tanszak diákjai léptek fel, de bemutatkoztak a kézműves tanszak tanulói is.

A produkciók sora a 4–7-es diákok rock trap előadásával kezdődött, amelyben a testrészeiket használták hangszerként, amelyet a klasszikus Légy jó mindhalálig című musical egyik betétdala, a Tízperc követett, amelyre a 4. osztály mutatott be koreográfiát. Az alsósok táncbemutatója bécsi keringővel kezdődött, majd a másodikosok műsora követett, akik egy modern szamba és gyerek hip-hop koreográfiával készültek. A harmadikosok a vadnyugati hangulatot idézték meg, country zenére táncoltak. 

A műsor első részét a 7-8. osztályos lányok tánca zárta. A tánckoreográfiákat Zsolnai Tamás táncpedagógus tanította be a gyerekeknek. A szünetben a kézműves tanszak munkáit lehetett megtekinteni a művelődési ház előterében.  A szünetet követően a színjátszó tanszak két darabbal szórakoztatta a közönséget, amelyek között pedig a hangszeres tanszak néhány diákja mutatkozott be, akik furulyán és gitáron zenéltek. A délutánt egy részlet zárta Lázár Ervin A Négyszögletű Kerek Erdő című meséjéből. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában