Mártély

2022.05.25. 15:00

Gyógynövényekről tartanak előadást

Macskagyökér. Érdemes megismerkedni a gyógynövényekkel és hatásaikkal. Archív fotó: Frank Yvette

Zöldháztartás, gyógynövények otthoni felhasználása, egészséges életmód témájában tart előadást Ábrahám Krisztián, a Kör-Te Egyesület szakmai programjainak szervezője. Az ismeretterjesztő előadásaival az ország számos pontját megjárt szervezet ezúttal a Mártélyi Általános Művelődési Központ invitálására érkezik a Faluházba ma 17 órakor. Mint azt Ábrahám Krisztián lapunknak elmondta: gyakorlatias programjának lé­­nyege, hogy a vadon termő nö­vények egészségmegőrzésben, betegségek megelőzésében ját­szott szerepét bemutassa. Szó lesz a különféle tisztítókúrákról, roborálásról, erősítésről egyebek mellett. 

A Kör-Te Egyesület 10 éves fennállása óta folyamatosan tart hasonló programokat, tapasztalatuk szerint gyarapodott a témára fogékony érdeklődők száma. A gyógynövények ismerete ősi tudás, de mostanra sokféle szinten keverednek az információk, ezért fontos a hiteles tájékozódás és tájékoztatás. Fontos tudni, hogy nem a szükséges orvosi ellátás váltható ki a né­­pi gyógymódokkal, inkább a betegségek megelőzésében hívhatjuk segítségül a vadon termő növényeket. Ahogy az előnyök mellett a lehetséges hátrányokra, a növények tévesztő párjaira is érdemes figyelni. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában