Helyi közélet

2022.05.28. 19:37

Két pályázaton 7,3 millió forintot nyert az önkormányzat, várakat és mérleghintát is telepítettek

Megújult játszóteret kaptak gyermeknapra az eperjesi aprónépek.

Kovács Erika

A szemerkélő eső sem tartotta vissza a gyerekeket szombaton, azonnal kipróbálták a várat. Fotó: Kovács Erika

Eperjesen játszótér átadással ünnepelték a gyermeknapot. Az önkormányzat a Magyar Falu Programban nyert forrást a település központi terén lévő játszótér felújítására, új játékelemek vásárlására. A hatalmas területen, árnyas fák környezetében lévő, megújult játszóteret szombaton vehették birtokba az eperjesi gyerekek.

Ismét tanúbizonyságot teszünk arról, hogy egy ilyen kicsi település, mint Eperjes is életképes és arról is, hogy összefogással jó dolgok sülhetnek ki. Büszke vagyok a településünk jelenére. A Magyar Falu Program jóvoltából számos területen léphettünk előre – mondta a játszótér-avató ünnepségen Kabai Mátyás, Eperjes polgármestere.

A településvezető megemlítette a közelmúltban elért eredményeket. Új tanyagondnoki buszt szereztek be, megszépült a faluház, felújították a ravatalozót, a polgármesteri hivatalt.

Úgy érzem, jó úton haladunk és erről nem is szeretnénk letérni. Képviselő-testületünk egységes, mindenben segítik a munkámat, ami nagyon fontos a falu fejlesztése érdekében – említette meg.

A főtéri játszótér is a Magyar Falu Program támogatásából újult meg. Két pályázaton összesen 7,3 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek, amiből két várat és hintákat is telepítettek.

Nagyon ráfért már a játszótérre a felújítás. A tóparti játszótérrel is hasonlóak a terveink, reméljük, arra is nyerünk forrást – mondta a polgármester.

Az új játszótéri játékokat Perlaki György plébános áldotta meg. A gyerekek a szemerkélő eső ellenére is azonnal birtokba vették a parkot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában