Helyi közélet

2022.05.13. 17:55

Közelebb került Királyhegyes Makóhoz

Péntek délután hivatalosan is átadták azt a felújított utat, ami Királyhegyest köti össze az autópályával.

Szabó Imre

Fotó: Szabó Imre

Fotó: Szabó Imre

A mintegy 4 kilométer hosszúságú utat szinte mindenki használja, akinek bármi dolga van a nagyjából 600 lelkes faluban, de eddig olyan rossz állapotban volt, hogy csak 50-60 kilométer per órás sebességgel lehetett közlekedni rajta. Eredetileg makadámút volt, a ráhúzott aszfaltréteg azonban folyamatosan kátyúsodott, a pereme repedezett. A rendes felújítást a faluban évtizedek óta várták. 

A falu polgármestere, Horváth Lajos, aki maga is rendszeresen jár ezen a bizonyos 4425-ös számú bekötőúton, a felújítás kezdetekor azt mondta lapunknak, két részletben hozzák rendbe. Így is történt: a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatósága tavaly nyáron aszfaltozta le saját erőből a sztráda le- és felhajtójától az érintett út közel 1 kilométer hosszú szakaszát, a fennmaradó további 3 kilométer pedig a Magyar falu program keretében kapott új réteget ezt követően. Ez utóbbi 600 millió forintba került. A beruházás április végén fejeződött be.

A szerény útavató ünnepségen Horváth Lajos úgy fogalmazott: senki előtt nem kell bizonyítani, mennyire fontos egy falunak, hogy meg lehessen közelíteni, a beruházás ráadásul mintegy 5 perccel le is rövidítette a Makó és Királyhegyes központja közti távolságot. 

A szalagot Lázár János parlamenti képviselővel együtt vágta át. Utóbbi azt mondta, reméli, ezzel is komfortosabb lesz a közlekedés, aminek a biztonsága előfeltétele annak, hogy a falu fejlődni, gyarapodni, erősödni tudjon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában