Lakossági fórumot tartott Berényi Károly

2022.05.18. 20:41

Nem lesz hatalmas krosszpálya szállodával Susánban

A díszkutak állapotáról is beszélt a szerdán késő délután megtartott lakossági fórumon Berényi Károly társadalmi alpolgármester, a susáni városrész egyéni önkormányzati képviselője. Kiemelte, szép lenne, ha a Klauzál utcán lévő Császtvay-kút környezetét 130 évvel a létrehozása után még szebbé tennék. Ott található a kisposta és több bolt is.

K.E.

Sokan megfordulnak itt, de az autókkal szinte lehetetlen megállni. Egy lakos felvetette, hogy a dohánybolt mögött van egy önkormányzati terület, amely jelenleg csupa gaz és rendetlenség. Ha azt kitakarítanánk, ott lehetne egy parkolót létesíteni. Támogatom az ötletet, vittem már oda építészt is, Kendi Imrét, aki elmondta, ennek nincs akadálya, csak pénz kell hozzá. A 3 milliós képviselői alapomból 2 millió forintot felajánlok rá – mondta Berényi Károly. Szeretné, ha a Klauzál utca 140. szám körül lévő kutat is használhatóvá tennék, a környékét megtisztítanák.

A Simonyi utcai játszótér úgy néz ki, mint egy házalap, amelyet szigetelésig építettek fel. Szeretné, ha elbontanák, gyermek-barátabbá tennék.

A fórumon részt vevő Márki-Zay Péter a város fejlesztéseiről, beruházásairól tartott tájékoztatót, majd a lakosság is feltehette kérdéseit.

Végtelen boldogsággal tölt el bennünket, vásárhelyieket, hogy polgármester úrnak sikerült Lázár Jánossal egyetérteniük. Ez megnyugtató mindannyiunk számára. Sok jót tapasztaltuk azóta, amióta ez megtörtént – mondta egy idős nő.

Egy háromgyermekes anya elmondta, kocsmapletykák szerint Susánban egy hatalmas krosszpálya épül, szállodával, európai versenyeket rendeznének majd ott, és a környék lakóinak nem lesz nyugtuk. Márki-Zay Péter eloszlatta a hírt, nem motorokról, hanem egy BMX-pályáról van szó a Halesz soron, szálloda nélkül, ami senkit nem fog zavarni.

A lövészklub vezetője az egyesület hányatott sorsát vázolta. Hely nélkül maradtak, az önkormányzatnál többször is járt, szeretett volna új helyet bérelni, de hiába vár a szerződésre. A polgármester elmondta, több helyet is felajánlottak, kérte, hogy pályázzanak a sport- és civil szervezetek alapjára, de ezt, mint kiderült, végrehajtás miatt nem tehetik meg. A polgármester azt javasolta, alakítsanak egy új egyesületet, azzal pályázzanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában