Hódmezővásárhely

2022.05.22. 07:56

Népszerű lett a Cimet az Almáskertben

Ötvennél több árus pakolt ki tegnap a Cimet kézművesvásárnak otthont adó Almáskertben. A vásárhelyi piac gyorsan felfutott a művelődés ház melletti téren.

T. Sz.

A portéka élettörténete mind fontosabb a vásárlóknak. Fotó: Tábori Szilvia

Szinte egyik alkalomról a má­­sikra nőtte ki magát a vásárhelyi Cimet kézművespiac. A Dr. Rapcsák András úti Almáskertbe költöztetett egykori ár­kádos vásárnak gyorsan híre ment: még szomszédos megyéből is érkeznek árusok. Az is­­merős helyiek mellett orosházi, gyomaendrődi és szegedi termékekkel bővült a kínálat. Ugyan a tegnapi vásárhelyi piacot majdnem egyszerre tartották a szegedi hídi vásárral, de még így is akadt nézelődő és vásárló. 

A szentesi Kovács Ivánné Pirike bútorfestő, népi iparművész még csak most csatlakozott a Cimet csapatához, az első alkalom még nem mérvadó. Ahogy mondta: meg kell ismerje előbb az itteni közönség. Népi bútorokat és használati tárgyakat fest, készít utcatáblákat, varr otthoni áldásokat, párnákat és szőnyegeket is. Pirike férje a szomszédos asztalnál ördöglakatokkal szórakoztatta ottjártunkkor főként a fiatalokat. 

A helyi vásárok kitartó résztvevői közül sokak mellett ott volt a Textilvarázsról ismert Tarné Nagy Edit, a kedvelt hor­­golt táskákat és ékszereket készítő Csintalan Mónika, illetve a saját termesztésű levendula-, többféle gyógynövény-, zöld­­ség- és gyümölcsalapú fi­nomságokat árusító Kovácsné Felföldi Regina is. 

A Cimet vásárról hazafelé tartó Marika elmondta: számára külön öröm, hogy helyben eléri azokat a házi termékeket, amelyek elkészítéséhez neki sem türelme, sem tudása nincs. De örömmel bízza másokra ezt a feladatot, és szívesen tér vissza az egyszer már bevált termékekhez. Minden alkalommal kipróbál valami újdonságot. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában