Helyi közélet

2022.05.16. 16:15

Óföldeákon találkoztak az egyházmegye zarándokai

Ötödik alkalommal szervezte meg május 14-én a Szeged-Csanádi Egyházmegye az óföldeáki találkozót és zarándoklatot, amelynek helyszíne az alföldi település 14. században épült erődtemploma és környezete volt.

Munkatársunktól

A Szűz Mária Keresztények Segítsége tiszteletére épült templomhoz három helyszínről gyalogosan indultak a zarándokok, ez Szegedről 26, Makóról 15, Földeákról pedig 6 kilométeres utat jelentett.

A nap során arra is volt lehetőség, hogy a hívek a helyszínen kapcsolódjanak be a találkozó programjaiba. Volt, aki lóháton vagy szekéren érkezett, és volt olyan zarándokcsoport is, amelynek tagjai kerékpárral tették meg a több tíz kilométeres utat.

A jelenlévők a makói Szent István Egyházi Általános Iskola diákjai és tanárai előadását láthatták, míg a cserkészek a fiataloknak készültek játékos programokkal. Az ünnepi szentmisét Serfőző Levente oktatási helynök mutatta be, akivel együtt koncelebráltak a jelenlévő atyák és szerzetes papok.

A helynök a szentmisén arról beszélt, hogy Mária szelídsége és József bátorsága olyan erény, amelyet nekünk is gyakorolnunk kell, de a bátorság nem erődemonstrációt jelent, József bátorsága mögött bizalom és szeretet rejlik. Bizalom Isten gondviselése iránt és szeretet Mária felé, akit az Atya kiválasztott – mutatott rá. A szentmise asszisztenciáját a Szent Gellért Szeminárium papnövendékei nyújtották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában