Helyi közélet

2022.05.05. 13:12

Önkéntesek szépítették a szociális otthont - Fotók

Padokat festettek, virágokat ültettek, virágos kaspókat és ládákat helyeztek ki a makói Batthyány utcai szociális otthonban szerdán délután azok az önkéntesek, akik a Continental helyi gyárából jöttek. A növényeket, virágtartókat és a munkához szükséges szerszámokat is ők maguk hozták.

Szabó Imre

Dolgoznak a szorgos kezek a szociális otthon udvarán. Fotó: Szabó Imre

 Nekem van szociális munkás diplomám, itt voltam főiskolai gyakorlaton, erről írtam a szakdolgozatomat, és édesapám is itt élt egy ideig 

– mondta Erdélyi Andrea üzemi adminisztrátor, amikor arról kérdeztük, miért szállt be a munkába. Hozzátette, szerinte önkéntes munkát végezni hasznos dolog, jó a csapat, kertészkedni pedig egyébként is szeret. Úgy tervezi, máskor is jelentkezik majd, ha lesz ilyen lehetőség.

A Continentalnál sok éves hagyománya van a hasonló akcióknak: korábban is segítették a Heti betevő alapítványát, a helyi kórházat, óvodákat szépítettek meg, sőt az idősotthonban is dolgoztak már. 

 Az akkor kiültetett virágok közül sok még mindig megvan 

– tudtuk meg Kovácsné Papp Csilla hr-specialistától. Ezúttal egy 17 fős csapat jött össze, s mint láttuk, jó hangulatban szorgoskodtak az udvaron. Időnként egy-egy lakó is kijött nézelődni – arcuk derűje mindent elárult.

Valóban nagyon örülünk az önkéntesek munkájának 

– mondta Botlik Anita részlegvezető. Ezt a dolgozók és a gondozottak nevében is mondta. 

 Ilyen szép talán még soha nem volt az udvarunk. Az itt lakók így még szívesebben jönnek majd ki ide pihenni, sétálni, levegőzni 

– mondta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában