Helyi közélet

2022.05.17. 18:58

Perneki László és a képviselő-testület átvették a megbízóleveleket

Kedden délután a csanádpalotai városháza dísztermében ünnepélyesen átvette megbízólevelét Gila Mihálynétól, a helyi választási bizottság elnökétől az időközi választáson győztes polgármester, Perneki László, valamint a képviselő-testület tagjai.

Szabó Imre

Fotó: Baranyi Zoltán

Mint korábban megírtuk, a független polgármesterjelölt magas részvétel mellett, nagy fölénnyel nyerte meg a voksolást. A 6 tagú képviselő-testület tagjai az alábbiak lettek: Tóth László, Kovács Gábor, Takács János, Túri Tamás Márk, Bodzás István, illetve Nyerges Mihály. Információink szerint a választási eredmény kihirdetése óta senki sem lépett vissza, így az új testület összetétele változatlan maradt.

Emlékezetes: az időközi választást azért kellett megtartani, mert a képviselő-testület többsége a feloszlás mellett döntött. Az erről szóló határozat ugyan még 2020-ban született, a választást azonban előbb az akkori polgármester, Debreczeni István időhúzása, majd később a koronavírus-járvány miatt nem lehetett megtartani. A korábbi viharos előzmények ellenére a május 8-iki voksolás rendben lezajlott.

Időközben kitűzték az újonnan megválasztott képviselő-testület eskütételének időpontját is. Az ünnepélyes ceremóniára vasárnap délután 2-kor kerül sor, ugyancsak a városháza dísztermében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában