Helyi közélet

2022.05.26. 09:16

Polgárőrök tartották vissza az embercsempészt

delmagyar.hu

Illusztráció: Török János

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a bolgár férfinak, aki 20 illegális határátlépő csempészésében működött közre.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított azért érkezett az általa vezetett kisbusszal Magyarországra, hogy illegális határátlépőket csempésszen Ausztriába. Az ismeretlenül maradt megbízóitól kapott utasításoknak megfelelően a gyanúsított május 14-én 10 körül Ruzsa külterületén felvett az autóba 20 afgán, pakisztáni, indiai állampolgárt. 

A helyi polgárőrök észlelték a bűncselekményt és a rendőrök kiérkezéséig visszatartották a gyanúsítottat és az illegális határátlépőket.

A gyanúsított utasai a Magyarország területére történő belépéshez és az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkeztek.

Az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon tartandó ülésén fog dönteni.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában